• DOLAR 32.536
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2493.399
  • ...
Araç kiralarken nasıl bir prosedür uygulanıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kışın kardan ve buzdan dolayı araç kullanımının azalmasına karşıt yazın araç kullanımının artışı oto karalamacılara rağbeti artırıyor.

Yaz tatili ve bayram yoğunluklarından dolayı yazın yoğun bir araç kiralama işleminin yapıldığını söyleyen Rent a car sahibi Fatih Avşin, İLKHA’ya araç kiralarken nasıl bir prosedürün uygulandığını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

"Oto kiralama işlemi zaten sezonluktur"

Oto kiralama işinin yaz aylarında daha yoğun, kışın ise biraz durgun olduğunu söyleyen Afşin, "Oto kiralama işlemi zaten sezonluktur, yazın biraz daha işlektik. Kışın biraz durgun hatta bilerek de vermemeye çalışıyoruz müşteriye. Kışın kardır, kıştır, Ağrı’nın karını kışını da biliyorsunuz, onun için kışın biraz daha alım satıma daha yoğunluk veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Araç kiralarken nasıl bir yol izlendiğini anlatan Afşin, "Gelen müşterilerimize direk aracı gösteriyoruz, aracın sorununu, sıkıntısını, hatasını gösteriyoruz biz. Müşteri aracı kabul ettikten sonra sözleşmesini yapıyoruz, sözleşmeyi de yaptıktan sonra tekrardan aracın etrafında video ile aracı gösteriyoruz, video çekildikten sonra aracımızı teslim ediyoruz. Biz aracı teslim etmeden önce emniyetin bize vermiş olduğu bir site var, 'Kiralık Araç Sistemi' o sisteme kiralayan kişinin bilgilerini TC’si ile beraber yüklüyoruz. Müşteri herhangi bir trafik kuralı ihlali yaparsa bu siten sayesinde cezası direk ona gidiyor, yani ruhsat 24 saatliğine onun üzerine geçiyor diyebiliriz. Bütün cezası sıkıntısı ne olursa onun üzerine geliyor, o konuda bizim bir sorunumuz yok." şeklinde konuştu.

Rent a car sahibi Fatih Avşin

Araçları kiraya verirken her isteyene vermediklerin, güvendiği insanlara verdiklerini söyleyen ve aracı verdikten sonra araçta oluşan sorunlar hakkında konuş Afşin, "Biz araçları her isteyene değil de biraz daha güvendiğimiz, tanışıklığımız olan insanlara veriyoruz veya arada tanıdığımız bir aracı olursa onlara da veriyoruz. Diyelim ki aracı verdikten sonra araçta bir sorun oldu, araçtaki oluşan mekanik sorunlar biz, Rent a carlara ait sadece kaporta kısmındaki sorunlar müşteriye aittir. Yani olası bir durumda, kazada, kural ihlallerinde o anda oluşan mekanik sorunlar bize, kaporta kısmındakiler müşteriye aittir." ifadelerine yer verdi.

"Aracı teslim alırken videolu bir şekilde teslim alın"

Araç kiralayacak olan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Afşin, "Her zaman müşterilerimize şunu söylüyoruz, aracı teslim alırken videolu bir şekilde teslim alın, herhangi bir sorun veya sıkıntıda araç sahiplerini arayın, kendi başınıza bir iş yapmasanız araç sahipleri her zaman yardımcı olur." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir