• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
SBS heyecanı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) için aileleriyle beraber okullara erkenden gelen öğrenciler, sınav saatini heyecanla bekledi. Saat 09.30`dan itibaren salonlara alınmaya başladı.
Bir milyon 127 bin 211 İlköğretim 8. sınıf öğrencisinin gireceği sınav, 839`ü yurt içi ve 10`u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde ve 3 bin 907 binada gerçekleştirilecek.
 
Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ve yabancı dil derslerinden oluşan 100 soru için 120 dakika süre tanınacak.
 
Sınav öncesi görüşlerini aldığımız Batman Gazi Lisesi`nde sınava giren öğrenciler, "Bu SBS sınavı bizim geleceğimizi gösterecek bir sınavdır. 8 senedir ilk defa bu sınava giriyoruz. Öğrenciler arasında en güzel liseyi kazanmak istiyoruz. Liseler arasında en güzel liseyi kazanmak istiyoruz. Geleceğimiz hayatımızı geleceğimizi kurmak bizim elimizdedir bunun içinde sınavda elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştular.
 
Sınavda görevli bir öğretmende sınavla ilgili olarak, "Bugün öğrencilerimiz seviye belirleme sınavına (SBS) girecek. Batman Gazi Lisesi`ndeyiz. Burada velilerimiz var öğrencilerimiz var. Kimisi heyecanlı kimisi de normal inşallah hiçbir öğrencimiz heyecanlanmaz. Bütün öğrencilerimiz sınavdaki başarıyı elde edebilirler, çıkışta da mutlu bir şekilde ailelerin kavuşurlar" dedi.
 
Veliler de heyecanlı
Sınava girecek çocuklarını okul kapısında bekleyen veliler de çocukları kadar heyecanlı olduklarını söyledi. Veliler, "Çocuğumuzun başarılı olacağına inanıyoruz. Onlar sınavda heyecanlılar biz de dışarıda heyecanla bekliyoruz. İnşallah hayırlısı olur." dedi.
 
Öğrenciler sınav salonlarına alındıktan sonra velileri de okulların gölgeliklerinde oturup çocukları için dualar edip Kur`an okumaya başladı.
 
Sınav bitiminden sonra saat13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak, sınav sonuçları ise 12 Temmuz 2013 tarihinde www.meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.
 
Öte yandan Eğitim-Öğretim yılı başında yürürlüğe giren sistem değişikliği ile artık okulun değil, öğrencinin bireysel başarı puanı esas alınacak. Önceki sistemde öğrencinin kendi başarısıyla beraber okul başarı puanı da eklenerek SBS puanı hesaplanırken, yeni sistemde yapılan değişiklikle öğrencinin okul başarı puanı hesaplamaya katılmıyor. Öğrencinin 6. 7. ve 8. sınıftaki notlarının ortalaması hesaplamaya katılıyor ve sonucu yüzde 30 etkiliyor. (Enis Ağırbaş/ Cevher Ekinci / Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir