• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
İşgalciden `Kudüs Küresel Yürüyüşü`ne` Sert Müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Kudüs halkının dünyanın birçok yerinde bugün düzenlenen “Kudüs’e Küresel Yürüyüş” eylemleriyle koordineli olarak Kudüs’ün eski bölümünde yer alan Babu’l-Amud bölgesinde yaptığı yürüyüşe işgal güçlerinin sert bir şekilde müdahale etmesi sonucu bazı aktivistlerin yaralandığı belirtildi.

Görgü şahitlerinin belirttiğine göre, işgal askerleri, polisleri ve sınır muhafızlarının göstericilerin üzerine sopa ve dipçiklerle saldırmaları sonucu bazı katılımcılar yaralandı.

Görgü şahitleri, yürüyüşün önce sakin başladığını, ancak işgal askerlerinin aniden göstericilerin üzerine ellerindeki sopa ve silah dipçikleriyle saldırmaları ve kalabalığı dağıtmak için yoğun şekilde göz yaşartıcı bomba kullanmaları sonucu bazı göstericilerin değişik yerlerinden yaralandığını ifade ettiler.

Kimlikleri henüz belirlenemeyen bazı gençlerin de tutuklandığı ifade edildi.

Kaynaklar, bölgeyi kışlaya dönüştüren işgal askerlerinin yaptıkları vahşi müdahalenin ardından Kudüs’ün orta bölgesinde gerginliğin devam ettiğini, toplanan halkın halen dağılmadığını kaydettiler.

Cuma namazından sonra Mescidi Aksa avlusunda ve çevresinde bir araya gelen Filistinliler topraklarının işgal edilmesini ve işgal askerlerinin insanlık dışı uygulamalarını protesto ettiler.

Kudüs’ün işgal edilişinin 46. yıldönümünde dünyanın birçok yerinde Kudüs’e Küresel Yürüyüş sloganıyla yürüyüş ve gösteriler düzenlendi. Arap ülkelerinde Kudüs’e en yakın noktaya yürüyüşler yapılırken, Avrupa ve diğer uzak ülkelerde ise işgal rejimi büyükelçilikleri önünde gösteriler yapıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir