• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Ne işsizlik ne terör ne enflasyon... Yapacakları ilk iş belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ak Parti döneminde imzalanan ancak toplumda derin çatlaklara neden olan ve aile yapımızı hedef alan İstanbul İfsat Sözleşmesi gecikmeli de olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yürürlükten kaldırılmıştı.

 20 Mart 2021 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak kaldırılan Sözleşme muhalefetin iktidar olurlarsa "en büyük seçim vaatlerinden biri oldu

İstanbul Sözleşmesi'ni savunanlar tarafından Danıştay'a iptal istemiyle açılan davada  kararın iptal istemi reddedildi.

Bu karar muhalefeti gerdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "İktidar olduğumuzda ilk 1 hafta içinde, hatta 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Danıştay'ın sözleşmeden çekilmeyi hukuka uygun bulmasını eleştirerek kararın siyasi olduğunu vurguladı ve  "Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak. Ama az kaldı. Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak!" ifadelerini kullandı.

Ülkede yaşanan enflasyona, işsizliğe ,iç dış sorunlara rağmen 2 partinin iktidar olursak ilk iş "İstanbul Sözleşmesini" uygulayacağız vaadinde bulunması manidar bulundu

Bu haberler de ilginizi çekebilir