• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
​İmam hatipli öğrenci YKS'de Türkiye 10’uncusu Siirt’te birinci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Lisesi mezunu olan ve YKS'de başarı sağlayan Elif Yeşilbaş, başarısını, okullarındaki iyi öğretmen kadrosu, maddi imkânları olan gelişmiş laboratuvar ve özellikle karma eğitimin olmayışı nedeniyle arkadaşları arsında rahat bir çalışma ortamının olmasına bağladı.

İmam hatip okullarına fen bilimleri ve proje programının yerleştirilmesiyle birlikte öğrencilerin artık Türkiye’de ilk on binlerin içerisinde yer aldığına dikkat çeken Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamza Arslan, şunları söyledi:

“Okulumuz Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Lisesi 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından başlamak suretiyle Anadolu İmam Hatip programının yanına Fen ve sosyal bilimler proje bölümü eklendi. Ve biz bu sene ilk mezunları verdik. Bu gün bir öğrencimiz Siirt birinciliği ve Türkiye derecesi, Milli savunma Üniversitesi sınavı başta olmak üzere 3 il 3 te Türkiye derecesi olmak üzere 6 derece elde etmiş oldu 15 bin sıralamanın içerisinde onlarca öğrencimiz var.”

"Karma eğitimin olmayışı, uhrevi ilimlerin de verilmesi başarıyı beraberinde getirdi"

Batı ülkelerinde orta ve lise düzeylerinde karma eğitime son verildiğini ve bunun çok ciddi bir faydası olduğuna dikkat çeken Arslan, öğrencilerin başarı hikâyesini şu sözlerle anlattı:

“Bu başarımız bir ilk değil, geçen senede Siirt tarihinde bir İmam Hatip Lisesi olarak Tıp Fakültelerine, diş hekimliği, mühendislik, hukuk, eczacılık, öğretmenliğe kaynaklık teşkil eden alanların birçoğuna öğrenciler gönderdik. O da yetmedi dil alanlarına öğrenci gönderdik. İngilizce ve Arapça dil sınıflarımız vesilesiyle çok ciddi dereceler elde ettik. Proje mezunlarını ilk bu yıl mezun etmiş olmamız hasebiyle başarımızı katladık ve Elif Yeşilbaş, kızımız Siirt birincisi oldu. Burada karma eğitimin olmayışı, uhrevi ilimlerin de verilmesi başarıyı beraberinde getirdi. Hazreti Ali’nin ifadesiyle: ‘İnsan bir âlemdir.’ İnsan hayatını etkileyen onlarca etik, ahlaki çevre vardır.”

"Hiçbir zaman İmam Hatip Lisesinin programını bir tarafa atmayacağız"

İmam hatip okulunun tertip, düzen, güven ve huzurunun öğrencilerin başarısını bir daha öteye taşıdığına dikkat çeken Arslan, “Bizim çatımız en nihayetinde İmam Hatip Lisesidir. Hiçbir zaman İmam Hatip Lisesinin programını bir tarafa atmayacağız. Ancak İmam Hatip tadında bir fen lisesi, imam hatip tadında bir Anadolu Lisesi yaşatıyoruz öğrencilerimize, okulumuz Siirt’in çok huzurlu ve güvenli bir okuludur.” ifadelerini kullandı.

"İmam hatipten mezun olmak beni mutlu ediyor ima hatipli olmak bir ayrıcalık"

Özellikle okullarında karma eğitimin olmayışı ve sadece kızlara yönelik olması hem arkadaşları arsında rahat bir çalışma ortamı sağladığını hem de derslere katılımı kolaylaştırdığını diler getiren Elif Yeşilbaş, kendilerini daha rahat ifade ettiklerini ve ev ortamı yaşattığını söyledi.

Yeşilbaş, "4 yılın ardından YKS'de Türkiye bin 393’üncü olarak derece yaptım ve Siirt birincisi oldum. Gerçekten çok mutlu oldum, insan verdiği emeğin karşılığını alınca tarif edilemez bir duygu içine giriyor. Allah’a şükürler olsun ki verdiğim emeklerin karşılığını gösterdi. Anlatılmaz yaşanır bir duygu, bu başarıma arkadaşlarım, ailem, çevrem çok mutlu oldu, ayrıca bir imam hatipli olarak il derecesi çıkarmak tek beni değil, ne kadar eski veya yeni imam hatipli varsa mutlu oldu. İmam hatibe gelirken ailem ile birlikte karar verdim ve şuan imam hatipten mezun olmak beni mutlu ediyor, bu bir ayrıcalık ve okulumuzun ayrı bir ortamı, iyi bir öğretmen kadrosu, maddi imkânları olan gelişmiş laboratuvar müzik salonlarımız, beden eğitimi faaliyetlerimiz öğrencilere farklı bir ortam ve rahatlık kazandırıyor. " dedi. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir