• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Kızılay'dan Bismil'de ki mağdur ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Türk Kızılayı Diyarbakır Bismil Şubesi Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ve Tepe Beldesi'nde mağdur ve ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim ve gıda yardımında bulundu. Kızılay Bismil Şubesi, ilçe merkezinde bulunan Bismil Cahit Sıtkı Tarancı Lisesi'nde 200, Mehmetçik İlk Öğretim Okulunda 69 öğrenciye, İmam Hatip Ortaokulu'nda 50 öğrenciye ve diğer okullarda olmak üzere toplam 3 bin 700 yüz öğrenciye giyim yardımında bulundu.

Bismil Kızılay Şube Başkanı Serdar Zorooğlu ayrıca doğum yapan annelere 500 adet sevgi bohçası, dağıtıklarını ifade ederek, "Bismil ilçesi ve çevre köylerinde mağdur aileleri tespit edip, yoksul vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelere giyim ve gıda yardımı yapıyoruz. Yardımda bulunduğumuz aile sayısı 11 bin ise önümüzde ki dönemde bunu 22 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Zorooğlu, Türkiye'de en aktif çalışan şubelerden biri olduklarını belirterek, "İnşallah daha güzel şeyleri yapmaya çalışacağız. Bismil Tepe beldesini gezerek fakir ve yoksul vatandaşların dertlerini dinledik. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını yazarak en kısa sürede ulaştıracağız ve hepimiz el ele verirsek, Allah bize en mükemmelini verecektir" şeklinde ifadelere yer verdi. (Aydın Bal Hasan Gündüz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir