• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrenciler Toroslar'ı temizledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Toroslar Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Koruma Haftası'nda "Sokağı Temiz Tut" sloganıyla geleneksel olarak düzenlediği temizlik kampanyasına bu yılda devam etti.
Yürütülen çalışmalar; Çağdaşkent, Korukent ve Sağlık Mahallelerinde, Muhsin Yanpar ile Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Belediye görevlileri tarafından öğrencilere maske, tişört, şapka ve çöp torbası dağıtılırken, öğrenciler sokak sokak dolaşıp, mahalle aralarında ve parklarda çöp topladı.

 

Temiz bir Toroslar, temiz bir Mersin ve temiz bir dünya için herkesin temizlik konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının; çocuklarda ve gençlerde çevre bilincini oluşturmak ve kirletmemeyi öğretmek olduğunu söyledi. Başkan Tuna; "Çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir gelecek, iyi bir dünya bırakmak istiyorsak çevreye daha duyarlı olmalı ve el ele vermeliyiz. Bu çalışma ile amacımız, temizlik yapmak değil kirletmemeyi öğretmektir. Çocuklarımızdan istediğimiz bu bilinç içerisinde yetişmeleridir" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir