• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
İslam’ı araştıran Almanya vatandaşı Bettinger, Sira ismini alıp Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Müslüman olmak için Gaziantep İl Müftülüğüne başvuran Sira isimli Almanya vatandaşı için müftülük makamında ihtida (Müslüman olma) merasimi gerçekleştirildi.

Perihan Kıymık Camii İmam-hatibi Abdurahman Zahma’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, İslam dininin temel esasları hakkında bilgi veren Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, İslam dinini araştırarak Müslüman olmaya karar veren Sira’yı tebrik etti.

 

Şahitler huzurunda şehadet getirerek “Sira” ismini alan C. Faibanna Doris Bettinger, gözyaşlarına hâkim olamadı. İl Müftüsü Hazırlar, Sira’ya Kur’an-ı Kerim ve ihtida belgesi hediye etti.

“Araştırarak İslam dininin bütün güzelliğini gördüm”

Sira

Duygu ve düşüncelerini aktaran Sira, Müslüman olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İslam dinini araştırarak öğrendiğini ve hiçbir baskı altında olmadan kendi hür iradesiyle İslamiyet’i seçtiğini söyledi.

Sira, “Müslüman olarak üzerimden büyük bir yükün gittiğini ve çok ferahladığımı hissettim. Çok duyguluyum. Kelime-i Şehadet getirdiğimde içimdeki sevinç ile gözyaşlarımı tutamadım. Uzun zaman önce Müslüman olmaya karar vermiştim. Kendim İslam’ı araştırarak öğrendim. Kimseden herhangi bir yardım istemedim.  Kendim uğraşarak İslam dinini araştırdım. İslam dininin bütün güzelliğini gördüm. Müslüman olduğum için çok mutluyum.” dedi.              

Programda bir açıklamada bulunan İl Müftüsü Hazırlar ise, “İslam’ı seçen bir hanım kardeşimizin İslam’la müşerref olmasını Kelime-i Şehadet getirir getirmez Müslüman olmasına tanıklık ettik. Kardeşimiz aslen Alman vatandaşı, İslam’ı kendisini araştırarak ve bizzat tefekkür ederek İslam'a yöneldi ve Müslüman oldu. Bugün kendi hür iradesiyle bünyemize başvurdu ve biz de gerekli işlemleri yaptık. Bugün şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.” ifadelerini kullandı.

“Kardeşimiz gözyaşları içerisinde Kelime-i Şehadet getirdi”

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar

Müslüman olan Sira için hazırlanan ‘İhtida Belgesi’nin kendisine takdim edildiğini ifade eden Hazırlar, “Kendisi için hazırladığımız ‘İhtida Belgesi’ni takdim ettik ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i kendisine hediye ettik. İslam'ın nurunu, tabii tüm güzelliğini kalple de yüze ne kadar güzel yansıdığını gördük. Kardeşimiz gözyaşları içerisinde Kelime-i Şehadet getirdi, Cenab-ı Hakk kalbindeki İslam’ın nurunun güzelliğini, İslam’ın bu manevi letafetini hayatı boyunca hep yaşatsın, hanesinden huzuru gönlünden bereketi eksik etmesin.” şeklinde konuştu.

Törene, İl Müftüsü Hazırların yanı sıra, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner, Sira’nın ailesi ve basın mensupları katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir