• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...

SİVAS - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada güven ve istikrarın olduğu yerde yatırım yapılacağını ve işsizliğin azalacağını söyledi.

 

Her gelişmenin temelinde özgürlük olduğunu ifade eden Yılmaz, "Özgürlüğün olmadığı yerde gelişme olmaz. Özgürlüklerin yaşanması ve korunması da devletin asli görevidir. Bir kimsenin özgürlüğünün sınırını, bir başkasının hakkı, hukuku ve özgürlüğü çizer. Herkes kendisi için istediğini başkası için isterse, kendisi için istemediğini başkası için istemezse barış içinde, kardeşçe yaşarız." dedi.

 

"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine"
"Sınırsız özgürlük anarşidir, başkasının hakkının ihlal edilmesidir" diyen Bakan Yılmaz, "Devlet, vatandaşının canını, malını, değerlerini korumak zorundadır. Demokrasilerde fikir özgürlüğü ve bunu ifade etmenin yüzlerce meşru yolu vardır. Bunu destekliyoruz. Hak arama yanında şiddetin ortaya konulmasını doğru bulmuyoruz. Şiddet, haklılığı götürür. Hakkı aşan her şey, zıddına döner. Hiçbir demokrasi ve hak arama, şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmaz" ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından, 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatının temeline ilk harç atıldı. (Veysi Siyah - İLKHA)