• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yatılı Kur`an Kurslarıyla İlgili Önemli Düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni düzenleme ile yatılı Kuran kurslarının ihtiyaçlarının bütçe tarafından karşılanacağını söyledi.

Gölcük`te Eyüp Sultan Kuran Kursu`nun açılış törenine katılan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün onayına sunulan yasa tasarısında kuran kurslarıyla ilgili önemli bir düzenleme olduğunu belirtti.

Bozdağ, Yatılı Kuran kurslarımızın, yatılı olan kısımlarının iaşe ve ibatelerinin, diğer ihtiyaçlarının bütçeden karşılanmasına imkan veren bir düzenleme yaptık. Devletin orta öğretimde pansiyonları var, bütün ihtiyaçlarını bütçeden karşılıyoruz. Yüksek öğrenimde kredi ve yurtlar var ihtiyaçlarını bütçeden karşılıyoruz. Kuran kursları da bu devletin Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan eğitim kurumlarıdır. Bunlar pansiyon olduğu zaman, bunların ihtiyacını bütçeye koyamıyoruz, koyamamışız, koymamışız. Yahu niye koymuyorsunuz? Kim karşılıyor? Hayırsever insanlarımız karşılıyor. Allah razı olsun şimdiye kadar yaptınız ama şimdi bütçe imkanlarıyla buradaki yavrularımızın her tür ihtiyacını karşılama imkanını getirdik. Artık hoca efendiler, `yakıtımız bitti çocuklar donuyor, hadi kardeşim bir yardım et` demeyecekler. İnşallah devletin şefkati buraları da kucaklayacak" dedi.

6 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Eyüp Sultan Kuran Kursu 220 yatak kapasitesine sahip.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir