• DOLAR 32.546
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2429.794
  • ...
"Gençler yarınlara güvenle bakmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen 'Başak Şenliği'ne Van Valisi Münir Karaloğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, YYÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.


Etkinlik öncesi Vali Karaloğlu ile Rektör Battal faytona binerek alana geldi. Etkinlikte Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ile Prof. Dr. Battal'ın birer kısa konuşma yaptı.


Ardından konuşan Vali Karaloğlu, mezun olanlara yeni hayatlarında başarılar diledi. Son sınıf öğrencilerini üniversite bitiminden sonra iş hayatına atılacaklarını söyleyen Karaloğlu, "Özgüveni yüksek yarınlara güvenle bakan, ülkesinin problemleriyle ilgilenen, dünyayı takip eden ve teknolojik gelişmelere açık bir gençlik istiyoruz ve arzuluyoruz. Onun için de ülkemizin önemli bir kaynağını en büyük payını da eğitime ayırıyoruz. Artık dünyada yetişmiş insan gücü, bilgiyi iyi kullanan gençliği olan ülkelere nasip olacak. Onun için bizde gençlerimizi önemsiyoruz, sizin daha iyi eğitim almanız için gece gündüz çalışıyoruz. Sevgili gençler bu üniversite bizim, bu Van bizim, bu ülke bizim. Üniversitemizi de şehrimizi de ülkemizi de el birliğiyle gönül birliğiyle sevgiyle muhabbetle kardeşlikle geleceğe taşımalıyız" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi tarafından Valisi Münir Karaloğlu ile Prof. Dr. Battal'a birer plaket takdim edildi.


Daha sonra etkinlik alanındaki stantları gezerek sunulan ikramları tadan Vali Karaloğlu, buradan ayrıldı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir