• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Kaymakamın istediği gibi haber yapmayan muhabir kovuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - 15 yıl boyunca gazetecilik yapan ve son 8 yıldır da Anadolu Ajansı'nda çalışan evli ve 3 çocuk babası olan Selahattin Kaçuru (35) bundan 3 ay önce Anadolu Ajansı tarafından işine son verildi.


Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan'ın işten çıkarılmasına sebep olduğunu iddia eden Kaçuru, yıllarca sigortasız çalıştığını ve bütün yurt muhabirlerinin aynı koşullarda çalışmasını protesto etmek amacıyla Doğubayazıt'tan yola çıkarak bin 400 kilometrelik yolu aşıp Ankara'ya ulaşmayı hedefliyor.


Yola çıkmadan önce kendisine destek veren gazeteci arkadaşlarıyla birlikte Doğubayazıt Kaymakamlığı önünde bir basın açıklaması yapan Kaçuru, "Demokratik hakkımı aramak üzere Ankara'ya yürüyorum. Öncelikle hiçbir sosyal güvencesi olmayan emeğine karşılık alamayan Yurt muhabirlerine yapılan haksızlığı kınıyorum. Yurt muhabirleri ne kaymakamların, ne valilerin, ne de emniyet müdürlerinin postalarıdır ne de basın danışmanlarıdır. Bizim gibi çalışan Yurt muhabirlerinin verdikleri emekler yıllarca göz ardı edilmiştir ve bide üstüne işten çıkarılıyorlar. İşten çıkarılmalarının başrolleri olan Kurum amirlerini kınıyorum. Özellikle son zamanlarda Anadolu Ajansın çalışanlarını işten çıkarılmasını ve kişiyle birlikte ailelerini de mağdur etmesini buradan kınıyorum. Bunun son kurbanı da ben oldum. Olay Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan'ın kendi makamında vatandaşların gözü önünde beni tehdit etmesiyle başladı. Kaymakam Dayan 'Ya benim talimatlarımla çalışacaksın ya da beni karşında bulacaksın. İstersen bunu tehdit istersen bunu uyarı olarak algıla' demesinden sonra Anadolu Ajans Genel Müdürlüğü sorgusuz sualsiz bir şekilde beni görevden aldı. Benim işten çıkarılmama sebep olanları Allah'a havale ediyorum. Başkasının aklıyla da hareket eden Anadolu Ajansı Genel Müdürünü de kınıyorum" dedi.


Yapılan basın açıklaması sonrası gazeteciler meslektaşları Kaçuru'ya şehir dışına kadar eşlik ettiler. Kaçuru'nun Ankara'ya gidip meclisin önünde çadır kurarak eylemine devam edeceği bilgisi alındı.


2010 yılında ise AA Ağrı muhabiri Hüseyin Bayram, 'Artık baskılara dayanamıyorum' diyerek görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir