• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
`Dünyanın Barışı Kudüs`ten Geçer`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Filistin ile Dayanışmak için "Dünya Kudüs Haftası" olarak ilan edilen Recep ayının son haftasından Türkiye`nin birçok ilinde ve birçok ülkede İsrail`in işgali altında olan ve Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa`nın durumuna dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Cuma namazından sonra Fatih Camisi avlusunda bir araya gelen Filistin sevdalıları, İsrail`in işgali altında bulunan Mescidi Aksa`nın durumuna dikkat çekmek için Saraçhane Parkına kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında "Kahrolsun İsrail, Müslüman uyuma Kudüs`e sahip çık, Yaşasın küresel intifada, Filistin halkı yalnız değildir, Hamas`a selam direnişe devam, Mescidi Aksa onurumuzdur, Kudüs Ümmetin Kalbidir" şeklinde sloganlar atıldı.

Kudüs`e Küresel Yürüyüş Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe Özgür Kudüs Platformu, Özgür-Der, Diasporadaki Filistinli Âlimler Birliği ve FİDDER destek verdi. Yüzlerce kişinin destek verdiği eylemde Saraçhane Parkı`nda yapılan konuşmalarda Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa`nın İsrail`in işgalinden kurtulması için Müslümanların bir araya gelmesi gerektiği vurgulandı.

Program okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Müslümanların gafleti sonucu 1967 yılında Mescidi Aksa ve Kudüs`ün 46 yıl önce Siyonistler tarafından işgal edildiği belirtilen konuşmalarda, bu gün dünyanın 200 yerinde basın açıklamaları ve eylemler yapıldığı ifade edildi. Programda Filistinli küçük çocuklar tarafından küçük bir skeç gösterimi yapıldı. Skeçte, temsili olarak İsrail askerleri tarafından zincirlere vurulan Filistinli çocuklar bir mücahit tarafından İsrail askerleri vurularak kurtarıldı. Filistin`in ancak cihat ve direnişle Siyonistlerin işgalinden kurtulabileceğine dikkat çekildi.

Programda Kudüs`e Küresel Yürüyüş Platformu`nun Genel Koordinatörü olan Mahmut Atton, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Suriyeli muhalif Şeyh Muti ve Prof. Dr. Ahmet Ağırakça birer konuşma yaptılar. 

Yürüyüş Küresel Kudüs Yürüyüşü Platformu Türkiye Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan ve bu eylemin hedeflerini açıklayan basın metninin okunmasının ardından sona erdi.

Kudüs`e Küresel Yürüyüş eyleminin hedefleri şöyle açıklandı:
- (Kudüs`e Özgürlük, İşgale Hayır) slogan ile Kudüs`ün işgaline tüm dünya özgür halkları ile karşı olduğumuzu vurguluyoruz.

- İşgalci Siyonist devletinin başta Kudüs halkına ve tüm Filistinlilere uyguladığı zulüm ve göç ettirme projesine karşı durduğumuzu gösteriyoruz.

- Bu Yürüyüş ile Filistin halkının yalnız olmadığını ve meşru direnişinin yanında olduğumuzu işgalcilere ve bütün dünyaya duyuruyoruz.

- Kudüs`ün işgalcilerin başkenti olarak uluslararası camia da kabul edilmediği gibi, Filistin Devletinin başkenti olacağına inandığımızı başta Siyonist işgalcilere ve tüm dünyaya haykırıyoruz.

- Dünyanın barışı, barış şehri olan Kudüs`ten geçer. Bu gerçeği tüm dünyaya bir kez daha bildiriyoruz.

Grup Yürüyüş`ün marşlarıyla destek verdiği yürüyüş yapılan açıklamanın ardından sona erdi. (Erkam Yavuz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir