• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Bursa'ya bir kardeş de Tunus'tan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tunus'un Kirouan Belediyesi arasındaki kardeşlik protokolü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle imzalandı. Başbakan Erdoğan, kardeşlik protokolüne imza koyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi, kardeş kentlere yaptığı hizmetler nedeniyle kutladı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunus temasları sırasında Tunuslu 27 belediye ile Türkiye'den 27 belediye arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, sembolik olarak başkent Tunus'un anahtarının verildiği törende Bursa Büyükşehir Belediyesi de Tunus'un Kirouan Belediyesi ile kardeş oldu. İki kent arasındaki kardeşlik protokolüne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kirouan Belediyesi Başkanvekili Ahmed Amri imza koydu. Başkan Altepe, Büyükşehir'in kardeşleri arasına son eklenen Kirouan'ın Belediye Başkanvekili Ahmed Amri'ye Bursa'yı sembolize eden kılıç kalkan plaketi verdi. İmzaların atılmasından kısa süre sonra kardeşlik protokolünü imzalan tüm belediyelerin temsilcileriyle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi de kardeş kentlere yaptığı hizmetler nedeniyle tebrik edip, bu kardeşliğin de hayırlı olmasını diledi.

 

Birikimlerimizi Tunus'a aktaracağız

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Balkanlar başta olmak üzere özellikle Osmanlı coğrafyasında yer alan kardeş kentlere önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Tunus'la imzalanan protokolün de kağıt üzerinde kalmayacağını, Tunus'ta da Bursa'dan izler bırakacaklarını söyledi. Bursa ile kardeşlik ilişkisi bulunan yurtiçi veya yurtdışındaki tüm kentlere altyapı, çevre, tarihi kültürel miras yada sosyal proje olmak üzere yapılabilecek her türlü yatırımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, aynı hassasiyetin bundan sonra Tunus için de gösterileceğinin altını çizdi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir