• DOLAR 32.536
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2493.399
  • ...
Cumhurbaşkanı`ndan Önemli Açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Olaylar başladığından bu yana sağduyu çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün mesajı bu kez barış yönelikti.

Cumhurbaşkanı Gül, ‘’ Dünyada barışın olması için farklı dillerin farklı dinlerin farklı ırkların farklı kültürlerin hepsinin birbirine saygı duyması, birbirini tanıması ve birbiriyle huzur içerisinde, barış içerisinde yaşaması elzemdir. Bu olmazsa o zaman zorlamalar, o zaman birini baskı altına alma gayretleri dünyadaki en büyük çatışmaların ve en büyük acıların kaynağı olmuştur, bundan sonra da böyle tehlikeler vardır" dedi.

``İÇİŞLERİ BAKANI İLE TAKRAR KONUŞACAĞIM``

Cumhurbaşkanı`nın bir diğer önemli mesajı da Barolar Birliği Başkanı`nı kabulünde geldi.

Aşırı gaz kullanımıyla ilgili soruşturma açıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı Güler ile konuyu tekrar konuşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`de yaşanan son olayların Ortadoğu ülkelerindeki olaylara benzemediğinin altını çizerek, bu ayrımın iyi yapılmasını istedi.

"Olayları yakından takip ediyorum. Bazılarına şunu söyledim: bunlar, aslında gelişmiş demokrasilerdeki ülkelerin meselelerine benziyor. İspanya, ABD ve İngiltere’deki meselelere benziyor. Türkiye’de olaylar, olağanüstü haller kalksın, faili meçhuller kalksın diye çıkmıyor. Türkiye olarak geldiğimiz noktanın kıymetini bilelim."

“PROVOKATÖRLERE FIRSAT VERİLMEMELİ”

Olayları fırsat bilerek bir takım provokasyonların yapıldığına da işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, provokatörlere fırsat verilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin imajını bozmaya kimsenin hakkının olmadığını vurguladı.

SOSYAL MEDYADA YER ALAN İFADELER

Twitter ve sosyal medyayı en çok kullanan biri olarak bu alanlarda yalan, kışkırtıcı ifadeler, küfür ve hakaret kullanılmaması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, bunları yapanların suç işlediğini hatırlattı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir