• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Kalecik TOKİ`de Su İsyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kış aylarında ısınma ve alınan yüklü paralarla gündeme gelen TOKİ konutlarında havaların ısınmasıyla birlikte su sorunu başladı.
 
Defalarca gündeme gelmesine rağmen yetkililerin harekete geçmemesi Kalecik TOKİ sakinlerini isyan ettirdi. Konutlara giden yolu ellerindeki su bidonlarıyla trafiğe kapatan onlarca vatandaş sorunların devam etmesi halinde eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.
 
Sular neden kesiliyor bilen var mı?
Havaların ısınmasıyla sularının sık sık kesildiğini, son 1 haftadır suların hiç akmadığını söyleyen, TOKİ sakinlerinden Aykut Küçük, "Bizler kışın alınan yüklü paralar ve ısınma sorunlarıyla uğraşıyorduk şimdilerde ise su sıkıntısı başladı. Defalarca burada bulunan sözde TOKİ yönetimine gittik. Koyularda su bittiği için suların kesildiğini söylediler. Hemen aşağımızda bulunan Kalecik Mahallesi`nde ise sular fışkırıyor. Suların neden kesildiğini kendileri de bilmiyor. Gidin belediyeye şikâyet edin diyorlar. Belediye ise suçu yüklenici firmaya atıyor" dedi.
 
1 Kilometre boyunca su taşıyorlar
Son çare olarak yolu trafiğe kapattıklarını aktaran Küçük, "Buranın sakinleri, yaklaşık olarak 1 kilometre uzaklıktan su getiriyorlar. Burada halk perişandır. Yetkilerden bir an önce bu sorunları çözmelerini istiyoruz" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir