• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
87 Bin Kişi Aynı Anda İslam İlmihali Okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) ile Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından `Oku, anla, yarış, ufkunu genişlet` felsefesi doğrultusunda gerçekleştirilen yarışmada, bu sene Diyanet İşleri Eski Başkanı Merhum Ömer Nasuhi Bilmen`in `Büyük İslam İlmihali` adlı eseri okundu. Türkiye`de eşzamanlı olarak yapılan yarışmaya, görme engelli vatandaşlar da katıldı. 77 ilde gerçekleştirilen okuma şölenine toplam 87 bin 14 kişi katıldı.

BİRİNCİLERE UMRE SEYAHATİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteklediği yarışmanın ödül töreni Kocatepe Kültür Merkezi`nde düzenlendi. Ödül töreninde kategorilerinde birincilere olanlara Umre, ikincilere laptop, üçüncülere netbook, dördüncülere akıllı telefon, beşincilere tablet bilgisayar ve sıralaması 6 ile 30 arasında olanlara 100 TL`lik kitap seti hediye edildi.

Ödüller bununla da sınırlı kalmayıp, Türkiye genelinde 60 il merkezinde dereceye yapanlardan 22 kişiye umre, 2 kişiye Bosna Hersek seyahati, 43 laptop, 27 bisiklet, 257 altın,

65 cep telefonu, 34 netbook, 44 harici bellek, 72 bin 800 TL para ödülü ve yüzlerce hediye dağıtıldı.

Türkiye`de ilk defa bir kaynak eserin bu kadar çok sayıda insan tarafından okunduğunu belirten Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Adem Öztürk, organizasyona destek veren gençlik spor ve izcilik kulüplerine, yarışmaya maddi manevi destek veren firmalara ve kurumlar ile yarışmaya iştirak eden vatandaşlara teşekkür etti. ASİLDER Başkanı Önder Öz ise, Türkiye genelinde ilk defa böyle büyük bir kitap okuma etkinliğinin yapıldığını ve yarışma kitabını okuyanların aynı zamanda dini bilgilerini de geliştirdiğini söyledi. (İHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir