• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Bursa'da Uluslararası Kudüs Yürüyüşü'ne destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Siyonist işgal rejimi İsrail'i protesto etmek amacıyla her yıl düzenlenen Uluslararası Kudüs Yürüyüşü, bu yıl da 7 Haziran Cuma günü dünyanın birçok ülkesinde yürüyüşler ve etkinliklerle idrak ediliyor.
İstanbul'da on binlerce insanın katılacağı Dünya Kudüs Yürüyüşü'ne bir destekte Bursa'dan geldi.

 

Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi tarafından Bursa Ulu Camii bahçesi Orhangazi Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına halkın yoğun katılımı dikkat çekti.

 

Sık sık tekbirlerin getirildiği ve İsrail aleyhine sloganların atıldığı basın açıklaması, çevredeki halk tarafından ilgi ile takip edildi.

 

Cuma namazından hemen sonra başlayan basın açıklamasında Kudüs'ün özgürlüğüne vurgu yapıldı.

 

Basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi başkan yardımcısı İlahiyatçı Hasan Şenol, "Siyonist işgale, Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetlerine ve Mescidi Aksa'ya yönelen tehditlere karşı Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkmak amacıyla her yıl dünyada düzenlenen Dünya Kudüs Yürüyüşü'ne destek için burada toplanmış bulunmaktayız. Toplanmamızın amacı Dünya Kudüs Yürüyüşü'ne destek olmaktır." dedi.

 

Hz. Ömer ve Selahaddin-i Eyyübi'nin Kudüs'ü fethedip namazlarını ihya ederek bölgeye adalet ve huzur getirdiğini söyleyen Şenol, "Şu da bir gerçek ki, ne Hz. Ömer Arap olduğu ve orayı Arap ülkesine katmak için fethetmiştir, ne de Selahaddin-i Eyyübi Kürt olduğu ve Kürt devletine katmak için orayı özgürleştirmiştir. Orayı İslam'ın mukaddes beldesi olduğu için fethetmişlerdir. İşte bu mukaddes belde hala tutsak." diye konuştu.

 

Şenol açıklamanın devamında, "Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin gıda yardımından önce canlarının ve namuslarının güvence altına alınması gereklidir. Bu adımları atmadığınız müddetçe Müslüman halk sizleri samimi bulmayacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Son olarak Kudüs'ün özgürlüğü için her türlü mücadeleyi vereceklerini kaydeden Şenol, "O'nu kuşatan gök ve yer şahit olsun ki tek bir vücut olarak dikileceğiz. Ve kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf saf dizileceğiz. Mübarek mescidimize tarihimize ve geleceğimize el uzatanlara asla izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

 

Okunan basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir