• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Diyarbakır`daki polis şiddeti TBMM`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, özel aracı ile Eğil ilçesinden Diyarbakır`a dönmekte iken sivil polislerin şiddetine maruz kaldığını yönündeki iddialarını TBMM`ye taşıdı.

 Aydoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler`in cevaplaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yer verdi:

"1 - Diyarbakır`da gerçekleşen bu olayda Abdullah Tarhan adlı yurttaşın gözaltına alınması ve gözaltına alınırken darp edilmesinin gerekçesi nedir?

2 - Eğil Emniyet Müdürlüğü`ne götürülen Abdullah Tarhan`ın fiziksel işkenceye maruz bırakılarak kendisine hakaret edildiği yönündeki iddialara ilişkin görevli polisler hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise bu durumun gerekçesi nedir?

3 - Diyarbakır`da son 5 ay içerisinde polis tarafından gözaltına alınan kişi sayısı nedir? Gözaltına alınanlardan kaçı serbest bırakılmıştır? Gözaltına alınanların kaçı kadın ve 18 yaş altı çocuktur?

4 - Diyarbakır`da vatandaşın güvenliğini sağlamakla yetkili kaç polis hakkında şuana kadar yurttaşa kötü muamele yaptığı gerekçesiyle incele başlatılmıştır? Başlatılan bu incelemelerden kaçında hukuki süreç devam etmektedir? Kaç polis hakkında yurttaşa kötü muamele konusunda disiplin cezası verilmiştir?

5 - Bakanlık olarak polisin istediği zaman yurttaşları gözaltına alarak fiziksel işkence uygulamalarını önleyecek yasal bir çalışmanız bulunmakta mıdır?"

 Diyarbakır`ın ilçe ve köylerinde seyyar satıcılık yapan Abdullah Tarhan, özel aracı ile Eğil ilçesinden Diyarbakır`a dönerken sivil polisler tarafından yolunun kesildiğini ve hiçbir neden yokken yol ortasında feci şekilde dövüldüğünü ileri sürerek, Dicle Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulunmuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir