• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karakol Binasının Pavyona Dönüştürülmesine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Siirt`e yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta İpek Yolu üzerinde (Yeni Eruh Yolu) bulunan ve 2 yıl öncesine kadar Uluçayır Karakolu olarak kullanılan bina, başlatılan süreçle olayların azalması sonucu boşaltıldıktan sonra, 49 yıllığına kiraya verildi. Karakol binasını kiraya alan işletmecinin burayı pavyon olarak kullandığı iddia edildi.
 
Asıl ismini vermek istemeyen Seyit Ayhan kod adlı eski korucubaşı, karakolun olayların azalması sonucu boşaltıldığını ancak bir süre sonra Ali adındaki bir kişiye 49 yıllığına kiraya verildiğini söyledi.
 
Uluçayır karakoluna defalarca gelip gittiğini ifade eden Seyit Ayhan, buranın şimdilerde pavyon olarak kullanılmasının kendisini üzdüğünü dile getirdi.
 
Ayhan sözlerine şöyle devam etti: "Karakol binası boşaltıldıktan sonra 49 yıllığına Ali adındaki vatandaşa kiralanmış ve bu vatandaş da 10 hayat kadını getirerek bu karakolu pavyona çevirdi. Ben taksicilik yapıyorum iki gün önce de pavyona 5 kişi getirdim" dedi.
 
Pavyona çevrilen karakola Siirt merkezin yanı sıra ilçelerden de bazı kişilerin geldikleri belirtildi.
 
Ayrıca yaklaşık bir ay önce jandarma istihbaratın, pavyonda silah kaçakçılığı ihbarı olması üzerine oraya baskın yaptığı, baskın sırasında silah bulamadığı ancak orada bulunan 8 hayat kadınını alıp sorgulayarak tutanak tuttuğu iddia edildi.
 
Konuyla ilgili olarak Siirt Valisi Ahmet Aydın`la görüşmek için valilik kalemine başvurduk. Fakat 4 gün geçmesine rağmen yoğun programı olduğu belirtilen Vali Aydın`la görüşemediğimiz gibi talebimizin de valiye ulaştırılmadığını öğendik.
 
Konuyu sorduğumuz vali yardımcısı Gürbüz Saltaş ise, bunun kendisini aştığını ifade ederek il valisiyle görüşmemizi istedi. (Hamza Kezer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir