• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
ŞA`BAN AYININ FAZİLETİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
doğruhaber 

Şa’bân ayı; şerefli, ulvî, beraata erdirici, ilâhî ihsana kavuşturucu, müminlere rahmet ve ilâhî nûra erdirici bir aydır.
Hz. Aişe (R.Anha) validemiz, “Ben Resulullah (SAV)’in Ramazan ayından başka hiçbir ayın tamamında oruç tuttuğunu ve başka hiçbir ayda Şa’bân ayında tuttuğu oruçtan daha çok oruç tuttuğunu görmedim” şeklinde buyurmuşlardır.
Peygamber Efendimiz, Hz. Aişe’ye “Şa’bân ayındaki oruç bana en sevimli olandır” buyurduktan sonra, “Ya Aişe! O öyle bir aydır ki sene içinde ruhu kabz olunacakların (öleceklerin) isimleri ölüm meleğine verilir. Ben de ismimin, ben oruçlu iken verilmesini isterim” şeklinde devam ediyor mübarek sözlerine. Ümmü Seleme (R.Anha) validemiz de aynı şekilde, “Resulullah (SAV), Ramazan ayından sonra hiçbir ayda Şa’bân ayındaki kadar oruç tutmamıştır” buyurmuşlardır.

Yine Efendimiz (SAV) meşhur bir hadis-i şeriflerinde buyuruyorlar ki: “Receb, Allah-u Teâlâ’nın ayı; Şa’bân, benim ayım; Ramazan, ümmetimin ayıdır. Şa’bân, günahlara kefaret (mağfiretine sebep) olan aydır. Ramazan ise günahları temizleyen aydır.”

Bu ay; hayır kapılarının açılacağı, bereketin indirileceği, hataların terk edileceği, günahların bağışlanacağı ve yaratılmışların en hayırlısı olan Resulullah Efendimiz (SAV)’e çokça salavatın getirileceği bir aydır. Böyle olunca, müminlerin bu ayda atâletten uyanmaları, geçmişte işledikleri günahlardan dolayı tevbe edip Ramazan ayına hazırlanmaları gerekir. Bu ayda Allah’a yalvarıp yakarmalı, bu ayın sahibi olan Peygamber Efendimiz (SAV)’i daha fazla anmaya ve anlamaya zaman ayırmalıyız.

Şimdiden Şa’ban ayınızın hâyır ve bereket içinde geçmesini temenni ederiz. Bu mübarek aylarda yapacağımız dualarda başta Myanmar, Suriye, Afganistan, Çeçenistan, Irak ve Filistin başta olmak üzere dünya üzerinde zulme maruz kalan tüm mazlum ve mustaz’af Müslüman kardeşlerimize de dualarımızda yer ayıralım inşallah.
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir