• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.214
  • ...
`Hak arama hak gasbına dönüşmemelidir!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman İnanç ve Düşünce Özgürlüğü Platformu, "Gezi Parkı" olayları nedeniyle basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına platform bileşeni STK`ların temsilcileri katıldı.
 
Memur Sen İl binasında saat 13.30`da yapılan basın açıklamasını Batman İnanç ve Düşünce Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Şafi Özperk okudu.
 
Özperk, "Çevreye duyarlı kişi ve grupların sivil itaatsizlik olarak görülebilecek normal bir eyleminin, provokatörlerin ve kimi marjinal grupların devreye girmesiyle Türkiye`nin huzuruna kastedenlerin rol oynadığı bir senaryoya dönüştüğünü görüyoruz" dedi.
Bugün ulaştığı nokta itibariyle eylemlerin hak talebi olmaktan çıkıp doğrudan hak gaspına dönüştüğüne dikkat çeken Özperk, "Özellikle büyük şehirler olmak üzere esnafın işyerini açması engellenerek evine ekmek götürme hakkı, ambulansların önü kesilerek tedavi hakkı, medya araçları yakılarak basın hürriyeti ve haber alma özgürlüğü, Camiler kirletilerek ibadet hakkı, öğrencilerin okullara ve dershanelere gitmesi imkansız hale getirilerek eğitim hakkı ve turistler dahil insanların seyahat etme özgürlüğü gasp edilmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Açıklamanın devamında Özperk, küresel nitelikteki sorunlara ve bulunduğu bölgedeki çatışmalara çözüm üreten ülkemizin kendi sorunlarına ve çekişmelerine diyalog ile çözüm üretecek kapasiteyi ön plana çıkarmasının bir zorunluluk olduğuna işaret ederek, "Bu çerçevede Hükümet güvenlik ve özgürlük dengesini bozmadan eylemlerin sona ermesini sağlayacak tavrı ve dili benimsemelidir" şeklinde konuştu.
 
Kaosu artıracak ve derinleştirecek davranışlardan uzak durulsun
Muhalefet partileri ve meclis dışındaki siyasi partilerin ortaya konan kaos çabasını kendilerine oy devşirme süreci olarak görmemeleri uyarısında bulunan Özperk, "Aksine, demokrasilerde yönetimin ancak seçimlerle el değiştireceği gerçeğini ortak bir iradeyle seslendirmelidir. Muhalefetin, eyleme katılanlara verdiği desteğin, katılmayan büyük halk kitlesinin hukukunu ve haklarını çiğneyen bir süreci desteklemek olduğunu da unutmaması gerekir" uyarısında bulundu.
 
Polis`in şiddeti olayları büyütür
Özperk açıklamasının devamında, başta gençler olmak üzere halkın sivil itaatsizlik hakkını başkalarının hukukuna zarar vermeden kullanmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Bu sınırın herhangi bir şekilde aşılması durumunda ise eylemcilere doğrudan müdahale etmek gibi kaosu artıracak ve derinleştirecek davranışlardan uzak durmasının, oynanmak istenen oyunu bozacağına inanıyoruz. Polisin şiddeti, olayların büyümesini sağlarken, kimi göstericilerin de olayların tırmanmasına yönelik şiddet eylemleri de göz ardı edilmemelidir. Polisin aşırı güç kullanımından vazgeçmesi, göstericilerin de yakıp-yıkma ve kamuya zarar verecek eylemlerden kaçınması elzemdir" dedi.
 
Başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunlarımızı diyalog ve müzakere yöntemiyle çözerek özgür ve demokratik bir ülke olma idealini gerçekleştirmek için 76 milyonun tek yürek, tek ses olması gerektiğini belirten Özperk, "Bu anlamda ülkemizin fırsat ve imkânları vardır. Yeter ki bu fırsat ve imkânları heba etmek isteyen provokatörlere fırsat verilmesin. Kamuoyunu bu provokatörlere karşı uyanık olmaya, kolluk güçlerinin de olayları tırmandıracak şiddet tutumundan vazgeçirmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir