• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Konya'dan Dünya Kudüs Yürüyüşü'ne destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Koordinatörlüğü" Dünya Kudüs Yürüyüşü"ne destek vermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Platform adına Celal Ödemiş tarafından okunan basın açıklaması, Cuma namazı çıkışında merkez Şerafettin Camisi yanında yapıldı.

 

Ödemiş açıklamasında, "Siyonist işgale, Kudüs'teki Yahudileştirme faaliyetlerine ve Mescidi Aksa'ya yönelen tehditlere karşı Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkmak amacıyla her yıl dünyada düzenlenen" Dünya Kudüs Yürüyüşü"ne destek için burada toplanmış bulunmaktayız. Emperyalizmin Ortadoğu politikası doğrultusunda İngiliz emperyalizminin vesayetinde gerçekleşen Siyonist göçleri temelinde, 14 Mayıs 1948 tarihinde Filistin'in yarıdan fazlasının üzerinde "İsrail Devleti"nin kuruluşu ilan edilmişti. Bu oluşumun kendisini "devlet" olarak ilan ettiği günün ertesi günü olan 15 Mayıs 1948'den itibaren yüz binlerce Filistinli, yaşadıkları yerlerden silah zoruyla çıkarıldı. Binlercesi katledildi. Tel Aviv'in kendisine çizdiği sınırlar içinde yaşayan Filistinliler, en ağır ırkçı uygulamalara maruz kaldı. Takip eden 20 yıl içinde Siyonist İsrail rejimi, Gazze, Batı Şeria ve Kudüs dâhil Filistin'in tamamını yuttu. 65 yıllık süreç boyunca on binlerce Filistinli yok edilirken, 800 binden fazlası tutuklandı. Çevre ülkelerde en sefil koşullarda ve en temel haklarından yoksun şekilde mülteci hayatı yaşayan Filistinlilerin sayısı ise, nüfus artışlarıyla birlikte 5 milyonu buldu" dedi.

 

"Her gün yeni bir katliam haberiyle uyanıyoruz"

Ödemiş, dünyanın diğer coğrafyalarında yaşayan Müslümanların durumundan bahsederken,"Irkçı emperyalizmin ağa babası Siyonist terör örgütü İsrail'in öncülüğünde, Müslüman coğrafyalarında akıtılan kan, hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Her gün yeni bir katliam, yeni bir saldırı, yeni bir zulüm haberiyle uyanıyoruz. Filistin'de- İsrail, Irak'ta Afganistan'da -Amerika, Çeçenistan'da-Rusya, Doğu Türkistan'da-Çin, Keşmir'de-Hindistan, Patani'de-Tayland, Arakan'da-Budistler ve Suriye'de Esed zulmü gün geçtikçe artarak devam etmektedir" şeklinde konuştu.

 

"İsrail'in Türkiye halkından değil devletten özür dilemesi bir anlam taşımıyor"

Ödemiş açıklamanın devamında, "İnsanlığın huzur ve barışı üzerinde adeta bir kanser virüsü gibi oturan Siyonist terör örgütü İsrail'den, 60 yıldır Filistinli kardeşlerimize çektirilen bu acıların hesabını soracak bir güç ve irade maalesef ortada bulunmamaktadır. Ve tüm dünya adeta bir film sahnesi gibi izlemekte ve üç maymunu oynamaktadır. Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin Filistin'e getirmeye çalıştığı sözde barışı ve iki devletli çözüm planı, Filistinlileri başta topraklarına geri dönüş hakkı olmak üzere en temel haklarından vazgeçmiş bir şekilde, ülkelerinin dörtte üçünün işgal edilmesini kabul etmeye zorlamaya çalışıyor. ABD, kendi bölgesel planları doğrultusunda, Mavi Marmara katliamından bu yana diplomatik düzeyde ilişkileri bozulan Türkiye ve İsrail'in ilişkilerinin hızla normalleştirilmesini istiyor. Obama'nın zorlamasıyla Netenyahu'nun istemeye istemeye de olsa Türkiye'den "özür" dilemesi bu doğrultuda atılan bir adımdı. Ne var ki telefon yoluyla gelen bu "özür", hiçbir resmi anlam taşımadığı gibi, Mavi Marmara saldırısının bedelini ödeyenin Türkiye Devleti değil, Türkiye halkı ve Gazze ablukasını delmek üzere yola çıkan onlarca farklı milliyetten Filistin dostu olduğu düşünüldüğünde, bu "özür"ün herhangi bir anlam taşımadığı anlaşılacaktır. Sahte "özür" ile birlikte Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi süreci her bakımdan tehlikelidir. Zaten ikili ekonomik bağlar hiçbir zaman kesilmediği gibi, diplomatik ilişkilerin de yeniden başlaması, İsrail'in Filistin halkına ve tüm bölge halklarına karşı işlediği suçlara ortaklık anlamını taşıyacaktır. Obama'nın da tam desteğini arkasına alan İsrail'in son süreçte bölge çapındaki saldırganlığı artırmaya başladığı aşikârdır" ifadelerini kullandı.

 

"İsrail topyekün boykot edilmelidir"

Platform olarak isteklerini dile getiren Ödemiş, "Bölgede bütün kartların yeniden dizildiği bu süreçte, halkların ortak düşmanı olan İsrail'in topyekûn boykot edilmesi, Filistin'in ve halkların gerçek dostlarının en temel görevidir. Bu doğrultuda diplomatik ilişkilerin yeniden tesisi bir yana, ekonomik ve askeri ilişkilerin de tümden kesilmesini talep ediyoruz. Filistin sorununda Amerikan sahte barışını reddederek, gerçek barışın Siyonizm'in ortadan kalkmasıyla geleceğini söylüyor ve başkenti Kudüs olan, mültecilerin geri döndüğü, özgür Filistin Devleti kuruluncaya kadar Filistin halkının mücadelesini destekleyeceğimizi ilan ediyoruz. Çevresini mübarek kılan rabbimiz şahit olsun ki; Mescid-i Aksa'dan asla vazgeçmeyeceğiz. Aksa mukaddesimiz, tarihimiz ve geleceğimizdir bizim. Peygamberlerin emaneti, onurumuz, kanımız, canımızdır bizim. Onu kuşatan gök ve yer şahit olsun ki tek bir vucud olarak dikileceğiz. Ve kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf saf dizileceğiz. Mübarek mescidimize, tarihimize ve geleceğimize el uzatanlara asla izin vermeyeceğiz. Aksa ve Kudüs şimdi boynu bükük ve yorgun karanlıklarla kuşatılmış ve üzgündür. Ancak Kur'an'ın aydınlığı karanlıklara doğacak ve aziz şehit kanları işgalcileri boğacaktır. Bu hedefe ulaşana kadar yüreğimiz Aksa için atacaktır. Ve ümmet olarak hep birlikte hakkı haykıracak, direnişe omuz vereceğiz. Ey şehitler diyarının kahramanları, ey ebabil çocukları, selam olsun size ve hakkı batıla galip getiren direnişinize" diye konuştu.

 

Açıklama sonrası katılımcılar tekbirler getirerek olaysız bir şekilde dağıldı. (İlyas Yavuz-Mehmet Eskin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir