• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Tatil dönüşü konuşan İmamoğlu: İstanbul genelinde afet benzeri bir durum yaşanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da şiddetli sağanak nedeniyle su baskınları yaşanmıştı. Yaşanan felaketle birlikte birçok ilçede ev ve iş yeri kullanılamaz hale gelmişti.

İstanbul'da Kurban Bayramı'nda etkili olan sağanak yağışta birçok ilçede sel felaketi yaşanırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fethiye'de tatilde olduğu ortaya çıkmış ve tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Yaşanan felaket sonrası büyük eleştirilerin hedefi olan İmamoğlu, tatil dönüşü kameraların karşısına geçerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu. 

Yaşananlara afet denemeyeceğini, bunun bir algı olduğu savunan İmamoğlu, "Herhangi bir odak kaymasına girmeden, önce işin adını hep birlikte koymamızda fayda var. Önce yaratılan algıları değil, yalın gerçeği burada açıkça konuşalım. O gün, İstanbul genelinde afet benzeri bir durum yaşanmadı. Birkaç ilçede yaşanan su baskınları oldu. Sadece Esenyurt'un Pınar Mahallesi'nde, sınırlı bir hatta, hatta bir sokakta, evet sorun yaşandı. Kaldı ki, aynı yerde geçmiş yıllarda defalarca sorun yaşanmıştır. Son olarak da 2020 yılında yaşanan sorun sonrası, bu bölgeye kalıcı çözüm oluşturmak adına da yatırım kararı aldık. Süreci devam ediyor." dedi. (İLKHA) 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir