• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Memur-Sen'den cami saldırısına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Memur-Sen Van İl temsilciliği adına açıklama yapan İl Başkanı Süleyman Şakar, Alkol yasağının onaylanmasının hemen ardından bu çirkin görüntülerin ortaya çıkmasının "Siz içkimizi yasaklayamazsınız. Camileriniz de bile içki içeriz" mesajı verilmek istenmiştir" dedi.

"Gezi parkı amacından saptırıldı"

Taksim'in yayalaştırılması projesi kapsamında Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçların sökülerek yerlerinin değişmesine tepki mahiyetinde ortaya eylemin amacından saptırılması ve ülkedeki toplumsal huzurun bozulmasına neden olacak provokatif eylemlere dönüştürülmesini doğru bulmadıklarını belirten, Süleyman Şakar, "Bu noktada İstanbul yönetiminden ve güvenliğinden sorumlu olanların, zamanında açıklama yapmaması nedeniyle, bilgi kirliliğine ve manipülasyona istemeden de olsa zemin hazırlamaları, güvenlik güçler ile vatandaş arasında yaşanan gerilimlerin açıklamalarla daha da derinleşmesi gibi hatalar provokasyonu meslek edinen grupların ekmeğine yağ sürmüştür" dedi.

 

"Eylemler hak talebinden hak gaspına dönüştü"

"Bugün ulaştığı nokta itibarıyla eylemler hak talebi olmaktan çıkıp doğrudan hak gaspına dönüşmüştür" diyen Şakar, sözlerini şöyle sürdürdü.
"Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere esnafın işyerini açması engellenerek evine ekmek götürme hakkı, ambulansların önü kesilerek tedavi hakkı, medya araçları yakılarak basın hürriyeti ve haber alma özgürlüğü, öğrencilerin okullara ve dershanelere gitmesi imkansız hale getirilerek eğitim hakkı ve turistler dahil insanların seyahat etme özgürlüğü gasp edilmektedir.

 

Küresel nitelikteki sorunlara ve bulunduğu bölgedeki çatışmalara çözüm üreten Türkiye, devletiyle ve milletiyle kendi sorunlarına ve çekişmelerine diyalog ile çözüm üretecek kapasiteye fazlasıyla sahiptir. Bu çerçevede hükümet, güvenlik ve özgürlük dengesini bozmadan eylemlerin sona ermesini sağlayacak tavrı ve dili benimsemelidir"

 

"Gösteriler kadar müdahale de provokasyondur"

Muhalefet partileri ve Meclis dışındaki siyasi partilerin, ortaya konulmaya çalışılan kaos çabasını kendilerine oy devşirme süreci olarak görmemesi gerektiğini aktaran, Şakar, "Diğer taraftan, başta sosyal medya olmak üzere, çeşitli yollarla topluma yalan-yanlış bilgi aktaran ve bu yöntemle eylemin sivil itaatsizlik özelliğini kaybetmesine neden olan kişi ve camialar milletin bunları not ettiğini hatırlarından çıkarmadan tavırlarını değiştirmelidir. Eylemin toplumsal kaosa dönüşmesini engellemek ve provokatörlere fırsat vermeme adına sağduyu çağrısı yapan, kendi teşkilatları başta olmak üzere millete sükûnet tavsiye eden siyasi liderler ve kanaat önderlerine teşekkür ediyoruz Sivil itaatsizlik hakkının başkalarının hukukuna zarar verilmeden kullanılması gerekmektedir. Bu sınır herhangi bir şekilde aşılmamalı ve eylemcilere doğrudan müdahaleyi gerektirecek ve sorunu içinden çıkılmaz hale sokacak davranışlardan uzak durulmalıdır" tavsiyelerinde bulundu.

 

"Siz içkimizi yasaklayamazsınız camileriniz de bile içki içeriz"

Şakar, Alkol yasağının onaylanmasının hemen ardından bu olayların ortaya çıkmasının bir tesadüf olmadığını belirterek, bununla hükümete şu mesaj da verilmek istenmiştir "Siz içkimizi yasaklayamazsınız. Camileriniz de bile içki içeriz" bununla birlikte Müslümanlara yapılan saldırılarda söz konusudur. Her ne kadar bunlar medyaya yansıtılmasa bile bu tür şeylerde vardı" diye konuştu.

 

"Eğitim çalışanlarına ve ailelere büyük görev düşüyor"

Şakar, Ayrıca eğitim çalışanlarını da uyararak, "Memur-Sen olarak, öğrencilerin marjinal grupların tuzağına düşürülmesinin engellenmesi için eğitim çalışanlarına ve ailelere büyük görev düştüğünü hatırlatıyor, milletimizin sağduyusunun provokatörlerin hesaplarını bozacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir