• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Umut Kervanı Midyat'ta yüzlerce yetim ve muhtaç aileye kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Midyat'ta fakir ve muhtaçlara yaptığı yardım faaliyetleriyle takdir toplayan Midyat Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü.

Yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerini de unutmayan hayırseverler gönderdiği kurban hisseleri, Umut Kervanı aracılığıyla Afganistan, Yemen, Filistin gibi Asya ve Afrika'daki birçok ülkeye yetim ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere gönderildi.

 

Teşrik tekbirleriyle bir kesimhanede vekâleten kesilen kurbanlıkların etleri, önceden tespit edilen Midyat merkez ve mahallelerindeki yetim ve ihtiyaç sahibi 300 aileye ulaştırıldı. Kurban eti alan aileler Umut Kervanına ve bağış yapanlara teşekkür ederek hayır duasında bulundu.

Kurban faaliyetleri hakkında konuşan Midyat Umut Kervanı Temsilcisi Nureddin Ayyıldız, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Midyat Umut Kervanı Temsilcisi Nureddin Ayyıldız

Ayyıldız, "2022 yılı kurban organizasyonumuz kapsamında Midyat Umut Kervanı olarak vekâletlerini aldığımız bağışçı kardeşlerimizin kurbanlarını kestik. Özellikle, yardım komisyonumuz tarafından daha önceden tespit edilen yaklaşık 300 yetim ve muhtaç aileye kurban eti ulaştırdık.  Rabbim kurban bağışlayan hayırseverlerimizden razı olsun ve kurbanlarını kabul etsin. Bu yıl Midyat Umut Kervanı olarak 32 yurt içi 30 yurt dışı olmak üzere vekaleten 62 kurban kesimi yaptık. Allah tüm kurban bağışı yapanlardan razı olsun. Kurban kesimi çalışmalarındaki özverili katkılarından dolayı üye ve gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.
 

Midyat Umut Kervanı Yardım Komisyonu Yetkilisi Mehmet Şerif Ece

Midyat Umut Kervanı Yardım komisyonu yetkilisi Mehmet Şerif Ece ise Kürtçe yaptığı açıklamada, "Her türlü yardım çalışmasında olduğu Midyat Umut Kervanı olarak Kurban çalışmasında da halkımızın hizmetindeyiz. Üç yüz aileye 2'şer kilo et ulaştırdık. Evlerine yıldan yıla kırmızı et girmeyen evleri tespit ettik. Bu bizi mutlu ediyor. Bize güvenerek kurbanlarını teslim eden hayırseverlerden Allah razı olsun ve kurbanlarını kabul etsin. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir