• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Batının terk ettiği karma eğimde neden ısrar ediliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Mitat Sevim, öğrenci ve toplumu olumsuz şekilde etkileyen, zararları nedeniyle ABD ve AB`nin dahi terk ettiği `Karma eğitim` sisteminden biran önce vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.
 
Okulların kapanmasına yakın günlerde özellikle "mezuniyet baloları" adı altında bazı öğretmenlerin, öğrencilerin örf, aile ve inançlarına ters düşen partileri düzenlemelerinin tasvip edilmediğini belirten Sevim, öğrencilerin inanç ve değerlerine göre hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Eğitim yılının son haftalarında okullarda `yıl sonu etkinlikleri` bahane edilerek eğitim ve öğretim yapılmadığını belirten Sevim, "Bu yapılan etkinliklerde maalesef örfümüze adetimize, geleneğimize ve kültürümüze uygun düşmüyor. Öğrenciler çılgın bir şekilde, sefahat içinde eğlencelere özendirilmektedir" ifadelerine yer vererek bu tür etkinliklerin kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Öğrenciler sefahate alıştırılıyor
Bazı öğrencilerin bu etkinlikler çerçevesinde il dışına götürüldüğünü de hatırlatan Sevim, "Kız ve erkeklerin karışık götürüldüğü bu tür programlarda da hiç hoş olmayan, içkili, alkollü programlar tertiplendiğini ifade ederek eğitimcileri sorumluluk sahibi olmaya davet etti.
 
Karma eğitim sisteminin devam ettirilmesine bir anlam veremediklerini de belirten Sevim, "Özellikle Avrupa ve Amerika`da karma eğitim sisteminden hızla vazgeçilirken ülkemizde hala karma eğitim sisteminin dayatılmasına da bir anlam veremiyoruz. Şuandaki tüm bilimsel veriler karma eğitimin eğitim için zararlı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Gerçekten eğitime önem veren ülkeler, karma eğitim sisteminden vazgeçiyorlar. Ülkemizde de artık karma eğitim dayatmasının son bulmasını istiyoruz" dedi.
 
Okullarda beden eğitimi derslerinde kız öğrencilere dayatılan eşofman giyme baskısının da kabul edilemez olduğunu belirten Sevim, "Okullarımızda kız öğrenciler için bayan beden eğitimi öğretmeni, erkekler içinse erkek beden eğitimi öğretmenin görevlendirilmesi esas alınmalı. Erkek beden eğitimi öğretmenin olduğu derslerde kız öğrencilere dayatılan eşofman giyme baskısının sona ermesi gerekiyor. İnsanların tercihlerine saygı duyulması lazım" ifadelerini kullandı. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir