• DOLAR 32.537
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2474.957
  • ...
Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yılın 12 ayında farklı yardım çalışmalar yapan Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı.

Bayramın 3’üncü günü sabah erken saatlerde bağışçılardan aldıkları kurbanları kesen Umut Kervanı, hayırseverlerin bağışta bulundukları kurban etlerini, vakıf üye ve gönüllülerince parçalayıp paket haline getirdikten sonra kentteki yetim, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımını yaptı.

Umut Kervanı üye ile gönüllülerinden oluşan ekipler, Yasin Börü’nün resmedildiği tişörtleri giyerek mahalle mahalle dolaştı. Daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kurban etlerini ulaştırdı.

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, bu bayramda da ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

"Hayırseverin bağışladığı kurbanlar sayesinde muhtaçların evlerine bir parça et girecek"

Siirt Umut Kervanı olarak aldıkları Kurban vekaletlerini yerine getirdiklerini ifade eden Tokdemir, “Bugün itibari ile Kurban kesimine başlamış bulunuyoruz. Kurbanlıkları, temiz, hijyenik bir ortamda kestik. Etleri parçaladıktan sonra fakir, muhtaç ve yetim ailelerimize dağıtacağız. Biliyorsunuz ülke olarak büyük bir kriz yaşıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan birçok ailenin evine bir yıla yakın kırmızı et girmedi. İnşallah hayırsever kardeşlerimizin bağışladığı kurbanlar sayesinde muhtaçların evlerine bir parça et girecek. Sizin aracılığınızla Bize Kurban bağışı yapan, destek çıkan hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

"6-8 Ekim’de bir Yasin’i şehid ettiler ama binlerce Yasin yetişti"

Bundan 8 yıl önce Kurban eti dağıtırken 6-8 Ekim olaylarında şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yolunu sürdürdüklerini ifade eden Siirt Umut Kervanı Genç Gönüllüsü İbrahim Tarhan, “Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etini inşallah bizler ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizler buradayız ve her zaman da burada olacağız. 6-8 Ekim’de bir Yasin’i şehid ettiler ama binlerce Yasin yetişti. Bizler şu anda Yasin Börü ve arkadaşlarının resimlerinin olduğu tişörtleri giyiyoruz. Bu bize daha bir mutluluk ve onur veriyor.” ifadelerini kullandı.

Şehis Yasin Börü ve arkadaşlarının anısını canlı tutmak amacıyla Umut Kervanı'nın kurban dağıtım organizasyonuna iştirak etiğini ifade eden Hüseyin Dayanan, yardıma muhtaç, fakir ve yetim ailelere Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurbanları ulaştıracaklarını kaydetti. (İLKHA)

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir