• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Emeklilerin TOKİ ihalesi Temmuz'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Emekliler için TOKİ'nin yapacağı konutlar hakkında bilgi verdi.


Ekmen, TOKİ çalışmalarına başladıklarından bu güne kadar büyük bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "TOKİ'nin biran evvel olması ve üyelerimizin ev sahibi olması için elimizden gelen bütün çabayı harcadık. Yetkililer nu konuda bizlere çok yardımları dokundu. TOKİ belirli bir aşamaya geldi ve artık korkulacak herhangi bir şey kalmadı. Temmuz'un başında TOKİ ile ilgili bir değerlendirme yapılacak ve ihale kime kalırsa onla birlikte en kısa bir sürede TOKİ'nin temellerini atacağız. Üyelerimizi ev sahibi yapmak için mücadele verdik" dedi.


Yapılacak konutların biraz geciktiğini ama gecikmesindeki sebebin altyapı sorunundan kaynaklandığını ifade eden Ekmen, "Yapılacak TOKİ'miz biraz gecikti ama bunun nedenleri var. Bu nedenlerden en önemlisi altyapı ve su sorunudur. Altyapı olmadan TOKİ'yi yapmaya kalksaydık orada yaşayamaz hale gelirdik. Ama şimdi bütün sorunu hallettik ve yapılacak TOKİ, inşallah pürüzsüz olarak ihaleye çıkacak. Emeklilerimizin mağdur olmaması bundan sonrada TOKİ'nin takipçisi olacağız. TOKİ'nin yapımında kullanılan malzemeler ve sağlamlık bakımından ne gerekiyorsa takip edeceğiz. En ufak gördüğümüz hatayı mevcut iktidara, milletvekillerine ve kamuoyuna yansıtacağız. Çok düzgün yerli yerinde bir TOKİ istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Bin 218 adet 3+1 konut, 201 adet 2+1 konut ve toplamında bin 419 konut yapılacağını belirten Ekmen, TOKİ'de okul, cami, araç park yerleri ve sosyal tesislerin de bulunacağını kaydetti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir