• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
Kadınlar Miraç gecesinde bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Beşiri'de faaliyet gösteren Hizmet Der (Muhtaçları Koruma ve Dayanışma Derneği) Miraç Kandili münasebetiyle bayanlara yönelik mevlit programı düzenledi.

Program okunan Kuran'ı Kerimin ardından, Mevlidi Şerif ile devam etti.


Konuşmacı olarak programa katılan Hizmet Der Kadın kolları üyesi Ayşe Kaya, Peygamber Efendimizin (s.a.v) tebliğ görevine başlayınca müşriklerin şiddet ve saldırılarına maruz kaldığını belirterek, "Müslümanlara ambargo uygulayıp, onlara işkence etmeye başlamışlardı. Aynı yıl içerisinde İslam'ın iki büyük destekçisi olan amcası ve hanımı vefat etmişti. Mekke'de yapılan zulüm ve işkenceden dolayı, İslam'ı daha rahat tebliğ etmek ve İslam için bir üst bulmak gayesiyle gittiği Taif'te, ayak takımı tarafından yapılan hakaretlerden dolayı üzülen, bunca zorluk ve sıkıntılara karşı göğüs gererek Rabbine gösterdiği sadakatin karşılığında kendisine ve ümmetine verilen bir mükâfattır" dedi.


Dinin direği olan namazın Miracın hediyesi olduğunu anlatan Kaya, "Onun içindir ki, namaz 'Müminin Miracı' olmuştur. Nasıl ki, yüce Peygamberimiz Miraçta vasıtalardan arınmış olarak Mevlası ile karşı karşıya geldi ise, Mümin de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya Rabbinin huzuruna çıkar. Sadece O'na kulluk etme ve sadece O'ndan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer mümin, günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılarsa, o namaz onun için bir Miraç olur ve kul onunla hak yolu bulur" şeklinde konuştu.


Okunan ilahi ve şiirlerin ardından program sona erdi. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir