• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Çiftçiler: Emeklerimizin karşılığını alamıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Nusaybinli çiftçiler ekinleri biçmeye başladı. Bereketli bir yıl geçirdiklerini söyleyen çiftçiler, gübre ve mazot fiyatlarının yüksek, buğday fiyatlarının ise düşük olduğunu ifade ediyorlar.


Sıkıntılarını anlatan Nusaybinli çiftçi Bilal Canbulut, "Elhamdülillah bu sene Allah'ın rahmeti çoktu, yağmur güzel yağdı, ziraatımız iyiydi. Ama bu gübre ve mazot fiyatının pahalı oluşu biz çiftçilerin belini kırmış. Artık 4 dönüm ziraat ekemiyoruz. İstiyoruz ki gübre ve mazot biraz daha ucuz olsun. Şimdi gübre fiyatı bin 300 lira, buğdayın fiyatı 680 lira. O kadar emek veriyoruz ama buğday fiyatı düşük olduğu için emeğimizin karşılığını alamıyoruz" dedi.


Bölgenin geçim kaynağı ziraat ve hayvancılık olduğunu söyleyen Canbulut, "Eğer bunlarda olmazsa vatanımızdan göç edip büyük şehirlerde çalışmaya gideriz. Yani kendi toprağımızda hiçbir iş yapamaz duruma geliriz. Bölgemizde doğru dürüst fabrika, sanayi yoktur, başka işlerde yoktur. Zaten bütün çevremiz hayvancılık ve ziraattır. Eğer bunlar da olmazsa kendi bölgemizde bir lokma ekmek yiyemez duruma geliriz ve vatanımızdan göç etmek zorunda kalırız" dedi. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir