• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
Esenyurt yine sular altında kaldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Gece başlayan ve aralıklarla sabah saatlerine kadar devam eden gök gürültülü şiddetli yağış özellikle Esenyurt ilçesinde etkili oldu.

ONLARCA EV SULAR ALTINDA KALDI

İlçenin Pınar Mahallesi'ndeki Haramidere taştı. Taşmanın etkisiyle dere kenarındaki birçok ev ve iş yerini su basarken, ekipler hem buralarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak hem de suyu tahliye etmek için mücadele verdi. Selin etkisiyle kaldırım taşlarının söküldüğü, yollarda çökmeler oluştuğu gözlendi.

HÜDA PAR UYARMIŞTI!

HÜDA PAR Esenyurt İlçe Başkanı Erkan Demir, geçtiğimiz aylarda selin yaşandığı bölgelerde incelemede bulunmuş ve taşan derenin ıslah edilmesi gerektiğini Esenyurt Belediyesi’ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hatırlatmıştı. Öte yandan vatandaşlar da ilçe merkezinden geçen derenin taşkın riski oluşturduğunu ifade etmişti.

EV VE İŞ YERLERİNE YARDIM YAPILACAK

Bu sabah selin yaşandığı ilçeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Evleri ve iş yerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Bugün itibariyle banka şubesinden hesap açtık. Evleri su basanlara 5 bin liralık, iş yerleri su basanlara 10 bin liralık nakit elden verilecek. Allah'a hamdolsun can kaybımız yok.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir