• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Bu ülkenin bağımsızlığı Filistin’in Müslümanlara dönmesiyle tamamlanır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Kurban Bayramı namazı hatibi yaptığı konuşmada “Bu ülkenin (Cezayir) bağımsızlık günü sevinci sadece Filistin’in zaferi, Mescid-i Aksa’nın ve tüm Filistin’in İslam ve Müslümanlara geri dönmesiyle tamamlanır.” dedi.

Cezayir Kurban Bayramı namazı İmam hatibi Muhammed Migateli bu ülkenin Fransa sömürgesinden kurtuluşu ve bağımsızlık yıl dönümüne değinerek “Cezayir tarihini okuyan herkes bu ülkenin başta Filistin milleti olmak üzere dünya mazlumlarına desteğini anlayacak. Filistin meselesi en önemli meselemiz olarak kalmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Cezayir Kurban Bayramı namazı imam hatibi açıklamasının devamında bu ülkenin büyük zorluklar ve cihadın ardından 2 bayramı yani bağımsızlık günü ve Kurban Bayramı’nı kutladığını söyledi.

“Filistin bizim mücadele, fedakarlık ve özgürlükteki ortak tecellimizdir”

Bundan önce Cezayir Devlet Başkanı Abdulmecid Tebbun “Filistin bizim mücadele, fedakarlık ve özgürlükteki ortak tecellimizdir.” ifadesini kullanmıştı.

Tebbun yaptığı açıklamada “Cezayir’in Filistin ilkesini savunması, her şeyden önce bir vefakârlık meselesidir.” dedi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Filistin meselesinin sonraki Arap ülkeleri liderlerinin Cezayir’de düzenlenecek olan oturumunun ana konusu olacağının altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir