• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Öğrencilere çevre ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'Dünya Çevre Günü' sebebiyle il ve ilçelerde öğrencilerin çevreye duyarlığını artırmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve liseler arasında şiir, kompozisyon ve resim dallarında yarışma düzenledi.


Merkez ve ilçelerdeki tüm okulların katıldığı yarışma sonucunda kompozisyon dalında Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Damla Kızıltaş, resim dalında Tunca Uras Ortaokulu'ndan Barış Aslan ve şiir dalında Hasan Ali Yücel Ortaokulu'ndan Eda Yıldız birinci oldular.


Yarışmada birinci olan öğrenciler ödüllerini almak üzere okul öğretmenleriyle birlikte Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Öğrencileri sıcak bir şekilde karşılayan Vali Karaloğlu, birinci olan resmi inceledi, şiir ve kompozisyonu dinledi. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Vali Karaloğlu, üzerinde 'Poşeti Azalt Van Gölünü Yaşat' sloganın yazıldığı bez torba içinde tablet bilgisayarlarını verdi.


Ödül dağıtım sırasında Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al da hazır bulundu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir