• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Tarihte Bugün: 10 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

138: Roma İmparatoru Hadrianus öldü. Trajan zamanında doğuya genişleme politikasını benimsemeyen Hadrianus, kendi yönetiminde İsevi ve yahudilere karşı zulüm politikaları uygulamış, birçok İsevi’yi en ağır işkencelerden geçirip katletmiştir. Kur’an-ı Kerim’de anlatılan Ashab-ı Kehf’in Hadrianus zamanında yaşadıkları düşünülmektedir.

1894: İstanbul’da 474 kişinin ölümüne sebep olan bir deprem meydana geldi.

1913: Kaliforniya’daki "Ölüm Vadisi"nde sıcaklık, 56.7 °C olarak ölçüldü. Bu, ABD'de ölçülmüş en yüksek sıcaklık derecesidir.

1940: Kâğıt stoklarının azaldığı gerekçesiyle gazetelerin sayfa sayılarını sınırlandırma kararı verildi. 

1947: Hindistan’ın ikiye ayrılmasıyla kurulan bağımsız Pakistan’da İlk Devlet Başkanı Muhammed Ali Cinnah oldu. Muhammed Ali Cinnah, Kâidi Azam, yani Büyük Önder olarak anılır. Müslüman politikacı, Tüm Hindistan Müslüman Birliği ve Pakistan bağımsızlık mücadelesinin önderi, Pakistan’ın kurucusu ve ilk devlet başkanıdır.

2006: Çeçen lider, büyük komutan Şamil Basayev, Ruslarla girilen çatışmada şehid oldu. Çeçenistan Özgürlük Savaşı’nın sembol isimlerinden biri olan Basayev, savaşçı kişiliğiyle Ruslara ağır zayiatlar vermiş ve Rusların başlıca hedefleri arasına girmişti. Çeçenistan Cumhuriyeti’nde çok etkin bir görevi olmamasına rağmen, direnişin en sevilen ismi haline geldi. Cevher Dudayev, Aslan Maşhadov ve Zelimhan Yandarbiyev’in şehadetinden sonra Başkomutan olup direnişe askeri ve siyasi yön verdi. Halen direnişin efsane komutanı olarak tüm Çeçen Halkı’nın ve İslam Ümmeti’nin kalbindeki yerini muhafaza etmektedir.

2018: Özbekistan'da Bakanlar Kurulu orta dereceli okullarda başörtüsünü yasakladı 

 

2020: DANIŞTAY 10. DAİRESİ, AYASOFYA'NIN CAMİDEN MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE DAİR 24 KASIM 1934 TARİHLİ BAKANLAR KURULU KARARINI İPTAL ETTİ. DANIŞTAY KARARININ HEMEN ARDINDAN, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İMZALI BİR KARARNAME YAYIMLANDI. CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİYLE AYASOFYA CAMİİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA DEVREDİLDİ.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir