• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
YÖK Genel Kurulu Van'da toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yaklaşık 2 saat süren Genel Kurul Toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yapılan toplantının ardından YÖK üyeleri YYÜ'de gezdirilerek üniversite tanıtıldı.


Daha sonra YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nin Diyaliz Ünitesi açılışına katılan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, burada gazetecilere açıklama yaptı.


Genel Kurul Toplantısı'nda önemli bir karar almadıklarını söyleyen Çetinsaya, Van'da toplanmalarını sebebinin hem depremden sonra Van'ı bir daha ziyaret etmek hem de çözüm sürecine destek olduklarını göstermek olduğunu ifade ederek, "Bizim her ay toplantılarımız oluyor. Bu toplantılarda önemli kararlar alıyoruz. Ama bu toplantılar böyle makro yahut eğitim sistemini değiştirecek dönüştürücü kararlar değil. Bizim buraya gelişimizin sebebi özel bir gündemimizden dolayı değil. Bu üniversiteye destek çıktığımızı göstermek, bu üniversitenin başarısı karşısında desteğimizi belirtmek, hem deprem açısından üniversitemizin gösterdiği performans açısından; ama aynı zamanda şu an çözüm süreci gündemde. İstedik ki hem sembolik olarak Van'a gitmiş olalım aynı zamanda da çözüm süreci vesilesiyle bu sürece destek olduğumuzu, yüksek öğretim kurulu olarak bu sürecin bir parçası olduğumuzu kamuoyuna ilan edelim. O bakımdan her iki amacımıza da ulaşmış olduk" dedi.


2012 yılının Ocak ayında Van'a geldiğini hatırlatan Çetinsaya, "Göreve başlar başlamaza ilk ziyaretimi Van'a yapmıştım. Ocak 2012 ile bugünü kıyaslayabiliyorum. Gerçekten de, başta sayın rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, kutluyorum. Üniversitemiz çok kısa zamanda toparlandı, hatta daha da ileri seviyelere geldi. Fiziki imkânları olarak da eğitim kalitesi olarak da kadro olarak da yaralarını sardı. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden çok güzel duygularla ayrılacağız. Bundan sonraki çalışmalarında da her zaman destekçisi olacağız" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir