• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Şişkinlik hissinden kurtulmanıza yardımcı olacak meyveler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şişkinlik hissi ile birlikte, insanlar genellikle kabızlık, mide bulantısı ve şişkinlik yaşarlar. Aşağıda belirtilen meyveleri yiyerek o şişkinlik hissinden daha çabuk kurtulabilirsiniz

ERİKLER
Kabızlığınızdan kurtulmak mı istiyorsunuz?

Biraz erik yiyin! Görünüşe göre, erik yüzyıllardır kabızlık için tercih edilen çözüm olmuştur. Bunun nedeni, eriklerin müshil etkisi olan sorbitol adı verilen bir madde içermesidir. Bunun yanı sıra, erikler liflerle doludur. Hem kuru hem de taze erik, şişkinlik hissinden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

PAPAYA
Bağırsaklarınıza ve sindiriminize iyi gelen bir meyve mi arıyorsunuz?

Parlak renkli papayadan başka bir yere bakmayın. Bu tropikal meyve, proteinin sindirimi boyunca yardımcı olan papain adı verilen bir enzim içerir. Bunun yanında lif açısından da oldukça zengin olan bu meyve bağırsaklarınızı da mutlu edecektir. Tüm bunlar, kabızlık veya ishal sorununuz varsa, papaya yemekten faydalanacağınız anlamına gelir. Yine de bu meyveden biraz yiyorsanız, siyah papaya tohumlarından da yiyebilirsiniz. Bu tohumlar kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi önemli besinlerle doludur.

KİVİ
Kivi meyvesini yeşil C vitamini bombaları olarak biliyoruz. Sizin için çok sağlıklılar ve hatta hafif bir müshil etkisi var. Kivi yiyerek şişkinlik hissini hızla azaltabilirsiniz. Kivi ayrıca proteinin sindirimine yardımcı olan aktinidin adı verilen bir enzim içerir. Sadece bu değil, kivi de çok fazla lif içerir. Yediğiniz lif sayısını artırmak ister misiniz? Ardından kivi kabuğunu da yemeyi deneyebilirsiniz. Kulağa hoş gelmese de, aslında düşündüğünüzden çok daha iyi tadı var.

KARAR

Bu haberler de ilginizi çekebilir