• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa'da Kurban Bayramı namazı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'da, Kurban Bayramı namazı heyecanı yaşandı.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte çoluk çocukları ile birlikte kentin sembolü olan Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan Mevlid- Halil Camii'ne akın eden halk, ilk önce kurbanın önemi ile ilgili Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan vaazı dinledi.

Namaz vaktinin yaklaşmasıyla birlikte cami imam hatibi İbrahim Onat tarafından bayram namazının nasıl kılınacağı ile ilgili cami cemaatine bilgi verildi.

Saatlerin 05.45'i göstermesiyle birlikte bayram namazı için saf tutuldu.

Bayram Namazının ardından bayram hutbesi okundu. Bayram hutbesinde kurbanın önemine vurgu yapıldı.

 

"Kurban ihlas ve samimiyetle Rahman’a yönelişin sembolüdür"

Kurbanın hak yolunda fedakârlığın nişanesi olduğu vurgulanan hutbede, "Kurban sadece kan akıtmak değil; takvaya ulaşma ve Allah'a yakın olma arayışıdır. İhlas ve samimiyetle Rahman’a yönelişin sembolüdür. Allah sevgisinin tezahürü, Hak yolunda fedakârlığın nişanesidir. Yüce Rabbimizin, 'De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm, âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.' buyruğuna yürekten bağlılığın ifadesidir. Kurban bayramı ise Cenâb-ı Hakkın muttaki kullarına ihsanıdır. Hz. İbrahim'in imanını, Hz. Hacer'in sadakatini, Hz. İsmail'in sabır ve teslimiyetini kuşananlara ikramıdır." dedi.

Sakal-ı Şerif'i ve Kadem-i Şerif-i ziyarete açıldı

Bayram hutbesinin ardından tüm İslam ümmeti için dua edildi.

Mevlid-i Halil Camii'nde kılınan bayram namazına Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, ilçe belediye başkanları da katıldı.

Namazın ardından Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif'i ve Kadem-i Şerif-i ziyarete açılırken, cami cemaati cami içerisinde bayramlaştı.

Müslümanlar daha sonra kurbanlıklarını kesmek üzere belediye tarafından belirlenen alanlara gitmeye başladı.

Bayram namazının ardından halk Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya anlattı.

 

"Bizi sevindiren camide büyük bir potansiyel gördük"

Avrupa'dan Şanlıurfa'ya geldiğini belirten Abdurrahman Altun, "Bayramda duygu ve düşüncelerin hep iyi olması gerekir. Elhamdülillah mutluyuz ve sevinçliyiz. Hep birlikte bayram namazını kıldık. Bizi sevindiren camide büyük bir potansiyel gördük. Gençlerimiz camiyi doldurmuşlardı. Rabbim daim eylesin. Bayramdan bir gün önce ne kadar üzücü şeyler olsa da bayram bunların hepsini bitiriyor. Bugün çok güzel bir gün… Her günümüz böyle olsun." diye konuştu.

"Gerekirse malımızı, canımızı ve evladımız İslam için feda edebilmeliyiz"

Kurban ibadetinin Hazreti İbrahim'i anımsattığını vurgulayan Abdulkadir Çelik, "Kurban Bayramı tüm İslam Ümmeti için hayırlara vesile olsun. Kurban Bayramı denildiği zaman Hazreti İbrahim aklımıza geliyor. Nasıl ki Hazreti İbrahim en sevdiğini Allah için kurban etmek istediyse bugün de bizlerde Allah'ın davası için en sevdiklerimizi kurban edebilmeliyiz. Gerekirse malımızı, canımızı ve evladımız İslam için feda edebilmeliyiz." şeklinde konuştu.

 

Mustafa Çavut

"Her zaman bolluk ve bereket içerisinde Müslümanlar Kurban Bayramlarını geçirsinler"

Tüm Müslümanların bayramını tebrik eden Mustafa Çavut, "Allah, tüm Müslüman âleminin Kurban Bayramı'nı mübarek etsin ve hayırlara vesile kılsın. Allah bu güzel günleri daima bizlere yaşatsın. Her zaman bolluk ve bereket içerisinde Müslümanlar Kurban Bayramlarını geçirsinler." ifadelerini kullandı.

"Eski bayramlar daha heyecanlıydı"

Eski bayramlara olan özlemini dile getiren İmam Amca, "Eski bayramlar daha heyecanlıydı. Şimdiki bayramlar gibi değildi. Millet çok sıkıntıdadır. Bu sebeple bayramlar istediğimiz gibi heyecanlı geçmiyor." dedi.

Adnan Muhammed ise Kurban Bayramı'nın tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir