• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Heniyye: Arap dünyasındaki uzlaşma, Filistin davası için de bir güç kaynağı olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un davetlisi olarak Cezayir'in bağımsızlık zaferinin 60'ıncı yıl dönümü kutlama törenlerine katılmak üzere gittiği Cezayir ziyaretini tamamlayan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, burada katıldığı bir televizyon programında, Filistin davasının Arap ve İslam toplumlarının ortak davası olduğunu, Arap dünyasında vuku bulan herhangi bir zaafın Filistin davasına da yansıdığını belirtti.

Arap dünyasında sağlanacak bir uzlaşının Filistin davasına güç katacağına vurgu yapan Heniyye, Arap dünyasında uzlaşma sağlanması için çaba sarf eden Cezayir'in girişimlerinin övgüye değer olduğunu kaydetti.

"Biz Arap dünyasındaki halklarımızın ve devletlerimizin birlik içinde olmasını arzuluyoruz." diyen Heniyye, Arap dünyasında birlik ve uzlaşının sağlanması için ortak meseleler üzerinde mutabık kalınması gerektiğini söyledi.

Filistin davasının da ortak bir mesele olduğunu hatırlatan Heniyye, bu dava üzerinde herhangi bir ihtilafın söz konusu olmadığını belirtti. 

Arap toplumlarının yaşadığı tüm sıkıntılara ve zorluklara rağmen yine de Filistin davasına özel bir yer verdiğini dile getiren Heniyye, Cezayir'in bu davanın Arap dünyasının öncelikler listesinin baş sırasına yerleştirilmesini sağlama kabiliyetine sahip bir ülke olduğunu söyledi. 

Cezayir ziyaretinden son derece memnun kaldığını belirten Heniyye, ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini ve gerçekleştirdiği görüşmelerin, kurduğu bağlantıların kendisinde gayet olumlu intibalar bıraktığını ifade etti. 

Heniyye ve beraberindeki heyet bu ziyaret vesilesiyle başta Cumhurbaşkanı Tebbun olmak üzere Cezayir'in birçok ileri gelen yöneticisiyle de görüşme yapma fırsatı buldu.

Heniyye ve beraberindeki heyet, Cezayir ziyareti esnasında ülkenin birçok ileri geleniyle buluşarak Filistin'le ilgili son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunma fırsatı elde etti. 

Resmi yetkililerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının ve insani yardım kuruluşlarının ileri gelenleriyle de görüşmeler gerçekleştirildi. 

HAMAS tarafından yapılan açıklamada, ziyareti gerçekleştiren heyetin bütün bu buluşmalarda Cezayirli yetkililere Filistin davasıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini ve kendileriyle fikir alışverişinde bulunduğunu kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir