• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Serhad FM`in `Çocuk Bahçesi`nde Güller Yetişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yaklaşık olarak 2 yıldır "Çocuk Bahçesi" programını yayınladıklarını belirten Serhad FM Genel Yayın Yönetmeni Abdulvahhap Akkay, amaçlarının İslam`ın istediği nesli yetiştirmek olduğunu belirterek, "çocuk bahçesi" programlarında güller yetiştirmek istediklerini söyledi.
Muhammed Yusuf Oktay ile Aleyna Meryem Oktay kardeşler bir yıla yakındır bu programı sunduklarını belirterek, programlarının çok verimli geçtiğini belirtiler.
 
"Programımız dolu dolu geçiyor"
Genel olarak peygamberlerin ve sahabelerin hayatlarını işlediklerini belirten Muhammed Yusuf Oktay, "Bunun yanında dostluk ile ilgili tavsiyelerde bulunuyoruz. Canlı yayın sırasında bağlantı yaptığımız ve stüdyoda konuk ettiğimiz arkadaşlarımızın paylaşımları ile ayrıca şiir ve ilahilerle programımız dolu dolu geçiyor. Arayan arkadaşlarımız program formatımızda bulunan gül bahçesine güller ekip programımızı renklendiriyor" dedi.
 
Aleyna Meryem Oktay ise programda konuklarının olduğunu, kendilerini arayan arkadaşlarının duygularını paylaştıklarını hatırlatarak, "Hikâyeler, şiirler ve ilahilerle bu programımızı geçiriyoruz. Bir arkadaşımız aradığında önce ağabeyim onu tanıyor. Arayan kız ise ben onlarla konuşuyorum. Erkek olduğunda ağabeyim devam ediyor" şeklinde konuştu.
 
"Bu hafta Hz Nuh`un (as) hayatını işledik"
Programa stüdyo konuğu olarak katılan Muhammed Hüseyin Ada, programın çok güzel geçtiğini ve bu hafta Hz Nuh`un (as) hayatını işlediklerini belirterek, "Programa gelmeden önce bizi konudan haberdar ediyorlar. Bizlerde programa katılmadan önce konu ile ilgili ayet ve hadis derliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Stüdyo konuklarından Mutahhari Arslan ise, "Telefon bağlantısı yapan arkadaşlara sorular soruldu. Soruları bilenler kuraya dahil oldular. Kura sonucunda bir arkadaşımız hediye kazandı" dedi.
 
Daha sonra konuşan Serhad FM Genel Yayın Yönetmeni Abdulvahhap Akkay da, yaklaşık olarak 2 yıldır bu programı yayınladıklarını belirterek, daha önce yetişkinlerin sunduğu programı yaklaşık 1 yıldır çocukların sunduğunu söyledi.
 
"Bu program ailemizin küçük fertleri için…"
Akkay; "Serhad FM olarak bir aileyiz. Bu aile fertlerimizden bazıları küçük kardeşlerimizdir. İslami bir çizgide yayın yaptığımız için islam`ın yetiştirmek istediği nesil, Allah Resulü`nün yetiştirmek istediği ve bizim toplumda görmek istediğimiz nesli programlarımız çerçevesinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü küçükler bizim geleceğimizdir. 20-25 yıl sonraki toplumu onlar oluşturacak" dedi.
 
Programı kardeş kardeşe sunuyorlar!
Programda peygamberlerin ve sahabelerin hayatlarının işlendiğini hatırlatan Akkay, "Peygamberlerin hayatına Muhammed Mustafa`nın hayatından başladık. Ondan sonraki süreçte tek tek peygamberlerin hayatları işleniyor. Bazen sahabelerin hayatlarını da işliyoruz. Bununla birlikte güzel şiirler, ibret verici hikâyeler, dersler de paylaşılıyor. Ayrıca programa katılan kardeşlerimiz kendi paylaşımlarını sunuyorlar. Programımızı daha önce yetişkin kardeşlerimiz sunuyordu. Ancak özellikle kız çocukları utandıkları için kendilerini ifade edemiyor ya da arayamıyorlardı. Küçük kardeşlerimiz sunmaya başladıktan sonra isteyen çocuklar rahatça arayabiliyor. Muhammed Yusuf ve Aleyna Meryem kardeşlerimiz sunuyor" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir