• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
İngiltere’de Yine Camii`ye Saldırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Londra`nın Muswell Hill semtinde, Somali Camii kundaklandı. Saldırının Woolwich`de öldürülen İngiliz asker Lee Rigby için `Misilleme olduğu" öne sürüldü. saldırının soruşturmasını, yangını şüpheli gören terörle mücadele polisi üstlendi. Son 15 günde Camilere yapılan saldırı sayısının 11`i geçmesi bunun Müslümanlara ve Camilere yönelik organizeli bir provokasyon ve saldırı silsilesi olduğu sorularını akla getirirken İngiltere`de Camilere giden Müslümanlar’da bununla ilgili olarak endişe duymaya başladı.

İngiliz askerin öldürülmesi ardından, dün sabaha karşı Somalililer`e ait Grimsby Camii`ne Molotof kokteyli atıldı. Aynı zamanda Al-Rahma İslam Merkezi`nin de bulunduğu 2 katlı binaya Molotof kokteyli atılması üzerine yangın saat 03.15`de başladı ve itfaiye tarafından 1.5 saatte söndürüldü.

Yangından önce Müslümanlara karşı son günlerde yapılan gösterilerin çoğunu organize eden aşırı sağcı English Defence League`in (EDL) Camiye gönderdiği tehditkar mektupları ele geçti ve caminin duvarı üstüne yazılan EDL yazıları dikkat çekti. Kundaklama suçunu kabul etmeyen EDL sözcüsü, "EDL yazısını herhangi biri yazmış olabilir. Caminin kundaklanmasını kınamıyoruz. Hükümet birşey yapmadığı için halk sorunu kendi çözmeye çalışıyor" dedi.

İslam Merkezi`nde çalışan Somali`li Ahmed Ali Said, Camiye sabah saat 4.15`de geldiğinde binayı yanmış halde bulduğunu belirtti. (DHA – Hürseda Haber)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir