• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
İçişleri Bakanı `Gezi Parkı` İle İlgili Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Güler`in açıklamaları şöyle:


Dün Adana`da bir gösterici gruba müdahale esnasında inşaat boşluğuna düşen Komiser Mustafa Sarı arkadaşımızın hayata veda ettiğini öğrendik. Şehit komiserimize Allah`tan rahmet diliyorum.

915 VATANDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
Taksim Gezi Parkı olayları sırasında şimdiye kadar 915 vatandaşın hastanelere kaldırıldı, bugün itibariyle 79 kişi hastanelerde yatmaktadır. Bunların 4`ünün hayati tehlikesinin bulunuyor, 8 kişi yoğun bakımda olduğu biliniyor. Bu süreçte 516 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Bu protestoların zararının 70 milyonu aştığı ilk tespitler arasında. Bu olayların gezi parkı protestosu aştığını görüyoruz.

MÜFETTİŞLER İNCELİYOR
Hiçbir hak arayışı şiddete dönüşmüş eylemleri meşru saymaz. Kimsenin hukuksuzca demokrasi dışı, eylemleri yapma hakkı yoktur. Polisimizin zor bir görevi vardır. Kameralara yansıyan haksız güç kullanma görüntüleri, iddialar polis müfettişlerince inceleniyor.

Kameralara yansımayan binlerce görüntüde de polisimiz duyarlılığını görüyoruz.

Esnafa çevreye verilen zararlara, molotoflara, sapanlı sopalı müdahalelere rağmen, örgütlerin kışkırtmalarına rağmen güvenlik güçlerimiz işlerini yapmaya devam edecektir.

Provokasyonlara gelinmesi durumunda kaybedenler ülkemiz, toplumumuz olacaktır. Sağduyulu bir şekilde yaklaşmamız gerekir. Bizim toplumumuz haksızlıklara karşı tepkisini demokratik ölçülerde koymaktadır.

Vandalizme izin vermemizi kimsenin bizden beklemeye hakkı yoktur. Devlet gayri meşruluğa hukukun dili ile cevap vererek vatandaşın hakkını koruyacaktır.

SOSYAL MEDYADAKİ KIŞKIRTMALAR
Sosyal medya bir iletişim aracıdır ancak provokasyon aracı olarak kullanılmamalıdır. Son günlerde yaşadığımız olaylarda ne kadar manipülatif mesajın yazıldığını açıkça görmekteyiz. Görevlilerin istifa ettiği, panzerle bir gencin ezildiği gibi hiç gerçekle alakası olmayan bilgiler yayıldı. Yazılan her mesaja inanılmamalıyız. Bu işin takibi mutlaka yapılacaktır. Halkı yanıltmaya çalışanlarla ilgili mutlaka işlem yapılacaktır.

Vatandaşlarımızdan okuduklarını, teyit etmeden inanmamalarını rica ediyoruz.

ANKARA`DAKİ EYLEMLER
Özellikle Ankara’da yapılmak istenen eylemlerde, normal legal yollarla protesto edenlere her türlü imkanı sağladık. Genelikle Kızılay gibi genel hayatı yakından etkileyen yerlerde yapılması talep ediliyor. Basın açıklamasına her zaman izin verdik. Ancak Kızılay her gün eylem alanı olursa, sosyal hayatın olumsuz etkilenmesi söz konusu… Bu eylemler için Ankara’da 9 alan gösterilmiştir.

Marjinal grupların, mazgallar sökerek polis araçlarının geçişlerine izin vermemesi, sabah saatlerine kadar alanda kalmak istemeleri, bunların hiçbirinin hak aramayla ilgili yok. Türkiye legal örgütler var. Ancak azımsanamayacak kadar marjinal gruplar da var. Bunlar zaman zaman beraber hareket ediyor.

GÖZALTINA ALINAN YABANCI UYRUKLULAR
Şu anda yabancı uyruklu İstanbul’da 5, Ankara’da 1 kişi olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin diplomatik pasaportları yok. Turist pasaportlular. 4 erkek 2 kadın. Bunlardan ikisi Fransız, 1’i ABD,1’i Yunanistan ve 2’si İran uyruklu.

Şu an itibariyle biri yabancı iki kişi gözaltında…

Genel yolların işgal edilmesi, başbakanlığın yürünmesi durumunda zor kullanıldı. sağduyulu davranılması, kanuni ölçüler içinde kalınmasının herşeyi çözeceğine inanıyorum. Kanuni sınırlar içinde hak aranabilir.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir