• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
ABİGEM'den İSG bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2013'ün başından beri yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile ilgili Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Cuma günü saat 15.00'de BATSO'da firma sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ABİGEM direktörü Avukat Harun İpekyüz, "Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi olarak biz firmalarımızın işleri ile ilgili her konuda bir numaralı bilgi ve temas noktası olmaya çabalıyoruz. İSG yasası bu yönüyle bütün firmalarımızı ilgilendiren ve etkileyen bir yasa. Örneğin bu yasaya göre üretici olsun olmasın bütün firmalar personelini İş Sağlığı ve İş Güvenliği konularında eğitmek zorunda aksi halde çalışan başına bin TL cezaya muhatap olacaklar. Bununla beraber risk grubu ne olursa olsun (az tehlikeli, tehlikeli veya çok tehlikeli) bütün firmalarda 'Risk Analizi' ve 'Acil Durum Eylem Planları' yapılması gerekiyor. Risk analizi yapılmadığı durumda her ay için 2 bin 500 TL, acil durum eylem planının her unsuru içinde aylık bin TL ceza uygulanabilecek" dedi.

 

Belli gruptaki firmalar için ayrı yükümlülüklerin bulunduğunu ifade eden İpekyüz, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu cezaların dışında bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmalar bir iş kazası durumunda kusur dereceleri mahkemeler huzurunda çok yüksek olarak takdir edileceğini belirtmek gerekiyor. Esnaf olsun, şirket olsun hiçbir firmanın kendini bu yasanın kapsamı dışında görmemesi gerekiyor. Marketler, berberler, mağazalar, okullar, benzinlikler (çok tehlikeli grup), her türlü tamirhane, marangoz, kaynakçı vesaire bir çalışanın bulunduğu her yer kanun kapsamında bulunuyor." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir