• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
BBC`den Farklı Gezi Parkı Analizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC yazarı James Reynolds, Taksim`deki protestolarının Başbakan Erdoğan`a karşı olduğu gözükse de bunun gerçeği yansıtmadığını savundu.

BBC`nin İstanbul muhabiri Reynolds kaleme aldığı yazıda, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı`nın dışındaki kentin Başbakan hakkında farklı fikirlere sahip olduklarını aktararak İstanbul`un başka yerlerinde Başbakan`ın hala güçlü destekçileri olduğunu yazdı.

ÜSKÜDAR GÖSTERİLERDEN ÇOK UZAK

İstanbul`daki gözlemlerini aktaran yazar, boğazın diğer yakasındaki Üsküdar`ın gösterilerden çok uzak olduğunu belirterek burada yaşayanların görüşlerine yer verdi.

HÜKÜMETİN PROJELERİ

Reynolds yazısına şöyle devam etti: "Son 10 yıldır bu bölge Başbakan tarafından yeniden geliştirildi. Hükümet bir camiyi yeniliyor, ayrıca Boğaz Köprüsü`nün diğer yakasında metroya bağlanacak bir tünel inşa ediyor. Başbakan`ın 2020 Olimpiyatları için geliştirdiği yeni projeler de buradan çok uzak değil."

"ATATÜRK`TEN SONRA EN BÜYÜK LİDER"

Yazar, turizm sektöründe çalışan bir kişinin: `Hiç kimse kusursuz değildir, Erdoğan`ın iyi politikaları da var kötü politikaları da var ancak yüzde 90`ı bu ülke için iyiydi. Onu sevenler de olabilir, sevmeyenler de. İnsanların bunun için polis araçlarını yakmaları ya da taş atmaları gerekmiyor" sözlerini aktarırken bir başkasının: "Erdoğan, Atatürk`ten sonra Türkiye`deki en büyük lider. İnsanlar bir şey yapmazsa polis de saldırmaz, polisin işi insanları korumak" sözlerine yer verdi.

Üsküdar`da Başbakan Erdoğan`a karşı görüşlerin de var olduğunu yazan Reynolds yazını şöyle noktaladı: `Burda kimse Başbakan`ın posizyonunun tehlike altında olduğunu düşünmüyor ancak ilk kez Türkiye Başbakan`ının geleceği tartışmaya konu oluyor`.

rotahaber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir