• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Başbakan Erdoğan Tunus`ta Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Afrika gezilerinin ardından Tunus Başbakanı Ali El Urayyid ile ortak basın toplantısında konuşuyor.

İki ülke arasında güçlü ilikşikerin bulunduğuna değinen Erdoğan, Türkiye`nin Tunus halkının yanında yer alacağını ve bu ülkenin destekçisi olacağını ifade etti. İki ülke arasındaki ticari ilişkilere değinen Erdoğan, bunun yakın sürede 3 katına çıkarılabileceğini belirtti.

TAKSİM GEZİ PARKI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Erdoğan Gezi Parkı ile ilgili gelen soru için şu cevabı verdi:

Yardımcılarım gerekli açıklamaları yaptı. Bu iş aşırı kullanılmış gaz ile ilgili ise üzüntülerimizi dile getirdik. İstediğim yerde miting yapar yıkarım derseniz buna izin vermeyiz.

Bir diğer gazetecinin Taksim Gezi Parkı`na yönelik sorusuna Erdoğan şu cevabı verdi:

"ABD büyükelçiliğine saldırı düzenlendi ve o saldırıyı yapanlar bugün o eylemi yapanların arasında. Kamu mallarına zarar vermesine sebep oluyorlar, otobüsleri yakıyorlar, çevre duyarlılığı gösteren insanların niyetlerini kötü niyetle kullanıyorlar. Ve biz hükümet olarak son 10 yılda çok sayıda ağaç diktik. Taksim projemiz, tarihi çevreyi ve kültürü toplayan bir projedir. Ve bu proje İstanbul’da çok güzel bir ortam oluşturacaktır, çevre ve kültürü güçlendirecek bir proje olacaktır. Orada büyük bir opera merkezi yapacağız. Tiyatro yapacağız."

"AK Parti iktidarı çok güzel icraatlar yapmıştır." diyen Erdoğan, yakalanan yabancı pasaportlu kişilere ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yabancıların olduğu doğru fakat, yabancı pasaport taşıyorlar, diplomatik pasaport taşımıyorlar ve bunların kim olduğu ve nereden geldikleri ve bu olaylara nasıl katıldıkları belli değil. Bu konuda soruşturmalar sürüyor." dedi.

Taksim Gezi Parkı`nda planlanan Topçu Kışlası`na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Burada Topçu Kışlası var mı yok mu? Olmayan bir şeyi yapmanın vaadinde bulunmadık. Taksim`deki o binayı aslına döndürüyoruz, aslına uygun olarak yapıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu tür tarihi eserler aslına uygun olarak yapılır. Onlar neden AK Parti böyle bir iş yapıyor diye karşı çıkıyorlar. İstanbul’a yeni çılgın proje diye göstermiştik. O zaman bir tepki göstermemişlerdi şimdi bu tür olayları yapıyorlar. Kaldırım taşlarını, asfaltları sökerek zarar vermektedirler. Otobüslerin ve otobüs duraklarının zarara uğratılması sorgulanmalıdır. Samimi vatandaşların arasına kimlerin karıştığını bilmemiz lazım. Bu vatandaşlarımıza ülkeyi ve çevreyi korumayı öneriyorum" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir