• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Alacakları ödenmeyen işçilerden intihar girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da Memur-Sen TOKİ'de taşeron firmaya bağlı olarak çalışan yaklaşık 100 işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle TOKİ önünde toplanarak, şirket yetkililerinin paralarını ödemesini istedi.

 

Taşeron ve taşeron işçilerden 2'si TOKİ'deki bir binanın 6'ncı katına çıkarak, Vali ve Van milletvekillerinin gelip sorunlarını çözmesini istedi.

 

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda polis ve itfaiye aracı TOKİ'ye geldi. Bina üzerinde bulunan işçiler ellerine meşale alarak, polisin müdahalesi halinde binayı yakacaklarını ve kendilerini aşağı atacaklarını söylediler.

 

İşçiler, üzerine çıktıkları binanın içindeki vatandaşların da binayı terk etmelerini istedi.

 

Polis ekiplerinin uğraşı sonucu ikna edilen taşeron işçiler, defalarca Ankara'ya gitmelerine rağmen alacaklarını tahsil edemediklerini belirterek, alacaklarının tahsil edilmemesi halinde yeni firmanın çalışmalarına izin vermeyeceklerini ve yaptıkları TOKİ konutlarını yıkacaklarını söylediler.

 

Hak Aydın Firmasına Çalıştıklarını ancak alacaklarını bir türlü tahsil edemediklerini belirten Taşeronlardan Adıl Güvener, bunun müsebbiplerinin AKP milletvekilleri olduğunu ileri sürerek, "Gelsinler bu sorunu çözsünler" dedi.

 

Elindeki belgeleri gösteren Güvener, "Burada 156 kişinin alacağı var. Bu insanların içerisinde her birisinin de 5-10 işçisi var. Bunlar mağdur olmuşlar burada hiç kimse seyirci değil herkes alacaklıdır" şeklinde konuştu.

 

Öte yandan olay yerine gelen CHP İl başkanı Cemal Şen, işçilerin daha önce kendilerine geldiğini belirterek, "Bu sorunu çözme adına yurttaşlarımızla birlikte olacağız yalnız sizden ricam yasadışı bir şeye kalkışmayın. Kimseye zarar vermeyin" dedi.

 

Taksim Gezi Parkı olaylarını da hatırlatan Şen, "Kimileri iki tane çapulcu diyor. Kimisi iki tane ayyaş diyor. Eğer çapulcu ise ben Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı hem çapulcuyum, ayyaşım" diyerek olaylara tepki gösterdi. (Murat Dalgın, Nihat Bozkurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir