• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır İhvan`ından Gezi Parkı Yorumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Kardeşler`in siyasi kanadı olan Özgürlük ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim, Gezi Parkı protestolarına katılanları `yabancı çıkarlara hizmet etmek için iç konuları saptırmaya çalışan yabancı gruplar` olarak niteledi.

El Arabiya`nın haberine göre, Müslüman Kardeşler`in siyasi kanadı olan Özgürlük ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim, Gezi Parkı protestolarına katılanları "yabancı çıkarlara hizmet etmek için iç konuları saptırmaya çalışan yabancı gruplar" olarak niteledi.

İbrahim, Gezi Parkı eylemcilerinin "Türkiye`de kalkınma ve halkın refahı alanlarında atılan benzersiz ilerlemelere rağmen İslami olan her şeye karşı savaşmak gibi bir hedeflerinin bulunduğunu" ifade etti.

Parti sözcüsü Murad Ali de eylemcilerle ilgili olarak, "Bazı mihraklar kasıtlı olarak Türkiye`de yaşananları devrim olarak göstermeye çalışıyorlar" dedi.

Ali, El Masri El Yom gazetesine yaptığı açıklamada, "Türkiye`de yaşananların günlük veya ekonomik ihtiyaçlarla bir alakası yoktur. Bunların amacı ekonomik başarılar gösteren ve dünyaya bütün dış tehditlere rağmen ileri adımlar atabileceğini gösteren İslamcı rejimlerin başarısızlığa uğradığını göstermektir" diye konuştu. (Ajanslar) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir