• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
"Ya yıkın bu köprüyü ya da yapın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova'ya bağlı Geçitli (Geylan) köyü, Molaşakir (Botan) ve Çiftlik köyü bağlantısı olan köprü, geçen yılki yağış ve geçen yük kamyonları nedeniyle yıkılacak hale geldi.

 

Daha önce önlem olarak araçları köprüyü kullanmaması için yola hafriyat döküldüğü ama araçların dökülen hafriyatın hemen yanında bulunan araziden geçerek köprüyü kullandıkları görüldü.

 

Geçen yıl zarar gören köprünün halen yapılmadığını ve hiç bir önlemin alınmadığını belriten bölge halkı, biran önce gerekenin yapılmasını istedi.
Geçen yıl zarar gören köprünün her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren köy sakinleri, "Hiç bir önlem alınmamış.

 

Çocuklarımız köprünün altında balık tutuyorlar üzerlerinde ise araçlar geçiyor. Köprü her an yıkılabilir korkusuyla çocuklara kızıyoruz ama sonuçta çocukturlar ve laf dinlemiyorlar. Köprü için daha önce yola hafriyat döküldü ama araç sürücüleri bu engeli aşıp yine köprüyü kullanıyorlar" sözleriyle endişelerini dile getirdi.

 

Köy muhtarı Feyyaz Kızğı ise, Kaymakamlığa başvurduklarını ve köprünün yıkılıp yeniden yapılma emri geldiğini ifade ederek, "Biz de köprünün yapılmasını bekliyoruz" dedi.

 

Herhangi bir facianın yaşanmamasını isteyen köy sakinleri, yeni köprü yapılana kadar bu köprünün yıkılmasını istedi. (Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir