• DOLAR 32.523
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2424.068
  • ...
Hamas, İhtilaf Haberlerini Yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye konusunda Hamas`ın askerî ve siyasi kanadı arasında ihtilaf olduğu haberleri hem askerî hem de siyasi kanat tarafından yalanlandı. Bugün sabah saatlerinde askeri kanat tarafından yapılan resmî açıklamayla yalanlanan haberleri akşam saatlerinde de hareketin siyasi kanadı adına açıklama yapan Salah el-Berdevil yalanladı.

Hamas`ın Siyasi Birim üyelerinden ve Gazze`deki ileri gelenlerinden olan Salah el-Berdevil, bazı Arap gazetelerinde yayınlanan iddiaların sadece birtakım hayallerden ibaret olduğunu ve Hamas hakkında zihinleri bulandırmayı amaçladığını söyledi.

El-Berdevil, Quds Press adlı haber ajansına yaptığı açıklamada Londra`da yayınlanan el-Quds el-Arabi gazetesinin bu yöndeki iddialarını büyük bir esefle karşıladıklarını ifade ederek, Suriye meselesi, Hizbullah ve İran`la ilişkiler konusunda Hamas’ın askerî kanadıyla siyasi kanadı arasında görüş ayrılığı olduğu iddiasının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu, hiçbir delile dayanmadığını dile getirdi.

El-Berdevil, Hamas`ın hareket çizgisini belirleyen kararlarının üst düzey bir şura meclisinde alındığına ve bütün kanatlarının onaylamayacağı bir kararın çıkmadığına dolayısıyla bu gibi hususlarda açıktan ihtilafı bir yana koyun gizli ihtilafın bile bulunmadığına dikkat çekti.

Hareketin askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri’nin resmi sözcüsü Ebu Ubeyde de sabah yaptığı açıklamada iddiayı kesin bir dille yalanlamış ve el-Quds el-Arabi`nin bu yöndeki iddialarını açıklanmayan birtakım kaynaklara dayandırdığına dikkat çekmişti.

filisinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir