• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
Mukteda Sadr`dan ABD`ye Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin resmi haber ajansı Xin Hua’nın bildirdiğine göre Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Irak’taki güvenlik sorunlarının Irak’ın etnik ve mezhebi çerçevede üçe bölünerek çözümlenebileceğine ilişkin sözlerine sert tepki gösterdi.

Mukteda Sadr, Amerikalı yetkililerin Irak’ın taifecilik temelinde bölünmesi yönünde açıklamalar yapmaya devam etmesi halinde Irak içindeki ve dışındaki Amerikan çıkarlarını hedef alacaklarını söyledi.

Sadr grubu siyasi komitesine ait internet sitesinde yer alan açıklamada Mukteda Sadr’ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a hitaben, “Bizim senin şeytani plan ve düşüncelerine ihtiyacımız yok. Irak bize aittir, Kürtler bizim dostumuz, Sünniler de bizim bir parçamız, Şiiler de ailemizdir. Seni ilgilendirmeyen işlere karışma” dedi.

Farklı etnik ve mezhebi mensubiyetleri olmasına rağmen Iraklıların bir arada yaşadığını ve bölünmeyecek kadar bilinçli olduklarını belirten Sadr, “Sizler, Irak’a fitne tohumları ektiniz; ama biz hikmet ve kültürle bu tohumların kökünü kurutmak için hiçbir çabayı esirgemeyeceğiz. Zalim işgalcileri en fazla öfkelendirecek olan şey bizim birlik ve beraberliğimizdir” dedi. (YDH)

Bu haberler de ilginizi çekebilir